Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Με επιτυχία έληξε η επιμορφωτική ημερίδα στο Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟ για το άσθμα και τις αλλεργίες



Ο Καθηγητής παιδοπνευμονολογίας κ. Κώστας Πρίφτης και η συνεργάτις του, κα Μπουτοπούλου Βαρβάρα (φωτό), επιμόρφωσαν 40 εκπ/κούς  της Α/θμιας εκπ/σης Δυτικής Αττικής και Γ΄Αθήνας, σε μια ημερίδα που διεξήχθη στο Π.Ν.Γ. ΑΤΤΙΚΟ, χθες.
Μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, με απλά και κατανοητά λόγια ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής εξήγησε τις αιτίες, τη συμπτωματολογία, τους τύπους  αλλά και  την αντιμετώπιση των οξέων πνευμονολογικών προβλημάτων του άσθματος και των αλλεργιών στο χώρο του σχολείου, έδωσε λύσεις σε πρακτικά θέματα καθημερινής υγιεινής και απάντησε με υπομονή στις πάρα πολλές απορίες των εκπ/κών.
Στη συνέχεια, η κα Μπουτοπούλου, με επίδειξη, έδωσε λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση των ενέσεων της αδρεναλίνης και του εισπνεόμενου φαρμάκου κατά τη διάρκεια των κρίσεων. 
Η ημερίδα τελείωσε με ένα τεράστιο χαμόγελο όλων των παρευρισκομένων και με ένα ζεστό χειροκρότημα τόσο για την υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης διάλεξης όσο και για την ανθρώπινη  και απλή παρουσία των επιμορφωτών.
Το Γραφείο Αγωγής Υγείας Δυτικής Αττικής ευχαριστεί θερμά τον αναπλ. καθηγητή κ Πρίφτη αλλά και όλο το τμήμα εκπ/σης του Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟ, για την υλοποίηση της επιμόρφωσης.
Από την καινούργια σχολική χρονιά θα συνεχιστεί το πρόγραμμα επιμόρφωσης με το ίδιο αλλά και αναβαθμισμένο περιεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου