Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

«Πρόσκληση σε Διαδικτυακό Ψυχοεκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω»

 


 

Σας ενημερώνουμε ότι οι  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και  Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ», συνδιοργανώνουν διαδικτυακό ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο  με θέμα:

«Πρόληψη κατ’ οίκον από το Α έως το Ω»

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενδυνάμωση, υποστήριξη και φροντίδα των ίδιων των εκπαιδευτικών σε αυτό το ιδιαίτερο διάστημα διαρκών ανατροπών της πραγματικότητας , σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Με το υλικό προωθείται η ανάπτυξη των ατομικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων που συμβάλλουν στη θετική προσαρμογή , στην ψυχική ανθεκτικότητα και στην ψυχική ευεξία, αξιοποιώντας τις βασικές αρχές της θετικής ψυχολογίας σε συνθήκες αβεβαιότητας και επισφάλειας , όπως είναι η περίοδος που διανύουμε. Το «Υλικό Πρόληψη κατ’ οίκον από το Α έως το Ω» είναι μία πιλοτική πρόταση εφαρμογής προγράμματος εξ αποστάσεως πρωτογενούς πρόληψης και αγωγής υγείας στη σχολική κοινότητα. Είναι ένα αλφαβητάρι προσωπικής κι επαγγελματικής ενδυνάμωσης σε συνθήκες αβεβαιότητας και συγχρόνως αποτελεί ερέθισμα για τον εμπλουτισμό της εξ αποστάσεως επικοινωνίας με τους μαθητές. Ξεκινώντας με το «Α» με την έννοια της ΑΠΟΔΟΧΗΣ καταλήγουμε στο «Ω» στην κατάκτηση της ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα έχει διάρκεια πέντε (5) σύγχρονων (μέσω πλατφόρμας zoom) και  (5)  ασύγχρονων (επικοινωνία μέσω emails) συναντήσεων, σε σύνολο 5 εβδομάδων. Θα πραγματοποιηθούν  τις ώρες  11:00 – 12:00 π.μ. (με δυνατότητα αλλαγής ώρας σε περίπτωση ανοίγματος των Σχολικών μονάδων), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

1η Συνάντηση: Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

 

Σύγχρονη μέσω zoom – διάρκεια συνάντησης μία ώρα και ασύγχρονη με αποστολή μέσω email: :

αναπλαισίωση της 1ης  σύγχρονης συνάντησης

 

 

2η  Συνάντηση: Πέμπτη  1 Απριλίου 2021

 

Σύγχρονη μέσω zoom – διάρκεια συνάντησης μία ώρα και ασύγχρονη με αποστολή μέσω email: :

αναπλαισίωση της 2ης  σύγχρονης συνάντησης

 

 

 

 

3η Συνάντηση: Πέμπτη  8 Απριλίου 2021

 

Σύγχρονη μέσω zoom – διάρκεια συνάντησης μία ώρα και ασύγχρονη με αποστολή μέσω email: :

αναπλαισίωση της 3ης  σύγχρονης συνάντησης

 

 

 

 

 

4η Συνάντηση: Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

 

Σύγχρονη μέσω zoom – διάρκεια συνάντησης μία ώρα και ασύγχρονη με αποστολή μέσω email: :

αναπλαισίωση της 4ης  σύγχρονης συνάντησης

 

 

 

 

 

5η Συνάντηση: Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

 

Σύγχρονη μέσω zoom – διάρκεια συνάντησης μία ώρα και ασύγχρονη με αποστολή μέσω email: :

Συνολική αναπλαισίωση – Υπενθύμιση για την συμπλήρωση των ερωτηματολογίων (Post)

 

 

 

 

Συντονίστριες του σεμιναρίου θα είναι η κα Eλένη Φίλιου, κοινωνική λειτουργός και η κα Μαρίνα Θετεκούς, κοινωνιολόγος.

Επισημαίνεται ότι οι πέντε συναντήσεις αποτελούν έναν ενιαίο επιμορφωτικό κύκλο και επομένως οι εκπαιδευτικοί που δηλώνουν συμμετοχή δεσμεύονται  να συμμετέχουν σε όλες.  Οι  ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί  παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο μέχρι την Τρίτη  16 Μαρτίου 2021 και ώρα 10:00:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchiANTQpDMxPId7q9feb9LDpG4Ur_yWgbbKNZ0s8bUEB7sEg/viewform?usp=sf_link

ή https://forms.gle/hUAVNdWXgwgqXxtb6

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν έως και 14 εκπαιδευτικοί και των δύο Διευθύνσεων Π.Ε, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής. Σε περίπτωση δήλωσης ενδιαφέροντος από περισσότερους εκπαιδευτικούς δίνεται η δυνατότητα από το Κέντρο Πρόληψης να υπάρξει και δεύτερος κύκλος των πέντε διαδικτυακών συναντήσεων σε ημερομηνίες νέες που θα σας γνωστοποιηθούν. Απαραίτητη προϋπόθεση η υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας κατά την σχολική χρονιά 2020 – 21. Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι/νες να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, προκειμένου να συνδεθούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας (υπολογιστή με μικρόφωνο, κάμερα και ηχείο/ tablet, laptop ή smartphone). Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 Οι συμμετέχοντες/ουσες στο διαδικτυακό σεμινάριο θα λάβουν ειδοποίηση μέσω του ηλεκτρονικού  ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει και σχετικό σύνδεσμο για την είσοδό τους, το αργότερο την Τετάρτη 17/03/2021.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής στους/στις  συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικούς.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊσταμένοι/ες των Νηπιαγωγείων να ενημερώσουν σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς.

 Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Σταματοπούλου Γεωργίτσα.

 

 

 

Ο Δ/ντής Δ/νσης Π.Ε. Δυτ. Αττικής

 

 

 

 

 

Ιωάννης Κάππος

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου