Υλικό

ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ
 "ΕΝΟΤΗΤΕΣ" 
 ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

"Μια βόλτα στο Super Market""Στα πλαίσια προγράμματος αγωγής υγείας – διατροφής – , με προέκταση στην αγωγή καταναλωτή, μπορούμε να προτρέψουμε τα παιδιά να σχεδιάσουν το δικό τους πρωινό, αγοράζοντας τα προϊόντα από το surer market.
Η επίσκεψη  αυτή θα έχει ως στόχο να σκεφτούν κριτικά και να κάνουν επιλογές, σύμφωνα με τις ανάγκες τους και γνώμονα το συμβόλαιο ισορροπημένης διατροφής που θα έχουν συντάξει. αλλά και συνειδητοποιώντας πόσο υπεύθυνα πρέπει να είναι και σωστά πληροφορημένα.
Μέσα από αυτό να κατορθώσουν να ανακαλύψουν την πολιτική του καταναλωτή, όπως αυτή εμφανίζεται μέσα από τις διαφημιστικές εκστρατείες.
Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν και με την κοστολόγηση των διατροφικών αγαθών Όταν επιστρέψουν στην αίθουσά τους και πριν ετοιμάσουν το τραπέζι τους, η κάθε ομάδα θα πρέπει να μας πει για τις επιλογές της.
Η ώρα του πρωινού μέσα στην αίθουσα είναι μια καταπληκτική εμπειρία, πιστέψτε με!!!"

Πηγή: Anna's Pappa Blog


ΠΛΗΡΕΣ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙδέες και δραστηριότητες για την ημέρα ατόμων 

με αναπηρίες στο νηπιαγωγείο . 

Η αναπηρία μέσα από τα μάτια ενός παιδιού .
Τι καταφέρνω ; τι θέλω ; Τι με προβληματίζει ; Τι με στεναχωρεί ; Μπορούμε να συζητήσουμε με τα νήπια και να δούμε εικόνες με όσα μπορούν να καταφέρουν τα παιδιά με κινητικά προβλήματα ή άλλες μορφές αναπηρίας , διαβάζοντας και το παραμύθι : Ένας για όλους και όλοι για έναν , των Brigitte Wrninger - Eve Tharlet . Μπορούμε νε μπούμε στη θέση τους και να σκεφτούμε τι θα ήθελαν από εμάς , παίρνοντας αφόρμηση από το παραμύθι του Μερκούριου Αυτζή , Θέλω μόνο να παίξω μαζί σου . ( Υπάρχουν πάρα πολλά παραμύθια γραμμένα για τη διαφορετικότητα ) . Τι θα ήθελαν άραγε από τους γονείς τους , από το σχολείο , την πολιτεία , τους μεγάλους ; Τους αρέσει να τους φροντίζουμε ή προτιμούν να αυτοεξυπηρετούνται ; Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν στην κίνησή τους στο δρόμο ; Πόσα εμπόδια συναντούν ; Τι προβλήματα μπορεί να συναντήσει ένας αμβλύωπας μαθητής στο δρόμο , στο σούπερ - μάρκετ κλπ ; ( ΓΛΩΣΣΑ )

  Το λινκ του τίτλου θα σας οδηγήσει σε ένα  αξιόλογο ιστολόγιο με πολλές ιδέες για τοΝηπιαγωγείο.


ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΉ ΑΓΩΓΗ

 https://docs.google.com/folder/d/0BzcO15WfG2UZQ3QxVWt3djBfdDQ/editΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου