Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Πρόσκληση σε διαδικτυακό σεμινάριο Αγωγής Υγείας για την Επαγγελματική εξουθένωση και ψυχική ανθεκτικότητα του εκπαιδευτικού


 

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Πέλλας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, συνδιοργανώνουν,  σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πέλλας «Όραμα», διαδικτυακό σεμινάριο Αγωγής Υγείας με θέμα:

 

«Επαγγελματική εξουθένωση και ψυχική ανθεκτικότητα του εκπαιδευτικού»

τη Δευτέρα 27/03/2023 και ώρες 18:00-20:00.

 

Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι εκπαιδευτικοί που, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, εκδηλώνουν την ανησυχία τους και την αγωνία τους, όσον αφορά στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να ανταποκριθούν στον δύσκολο ρόλο τους.           

Στόχοι του σεμιναρίου είναι να περιγραφούν οι συναισθηματικές και συμπεριφορικές συνιστώσες του φαινομένου της επαγγελματικής εξουθένωσης του εκπαιδευτικού, να αναζητηθούν οι αιτίες του, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συστημικό επίπεδο και να προταθούν τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής του. Τελικό ζητούμενο αποτελεί η ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας του εκπαιδευτικού απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο σημερινό σχολείο.  

 Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο κ. Χρήστος Τραμποσίνης, ψυχολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «Όραμα».

Απευθύνεται στις/στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που ανήκουν στις σχολικές μονάδες των άνω διευθύνσεων.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν την on line φόρμα συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 23/03/2023.

https://forms.gle/vPdEjJMAnic3znYBA

Για την επιλογή των εκπαιδευτικών θα ληφθεί υπόψη η συμμετοχή στο Δίκτυο Αγωγής Υγείας  και η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας WΕΒΕΧ. Ο σύνδεσμος θα σταλεί στο μέιλ των συμμετεχόντων την Παρασκευή 24/04/2023. 

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας: Γεωργίτσα Σταματοπούλου

 

 

Η Δ/ντρια Δ/νσης Π.Ε. Δυτ. Αττικής

 

 

 

Παναγιώτα Παναγιωτοπούλου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου