Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Εισαγωγική Επιμόρφωση στην Αγωγή Υγείας και στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση


Η Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής μέσω των Γραφείων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας διοργανώνει τρίωρο βιωματικό σεμινάριο με θέμα:
«Σχεδιασμός Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας»
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν πολύμηνο πρόγραμμα ΠΕ ή ΑΥ. Θα περιλαμβάνει δύο παράλληλα εργαστήρια των 25 εκπαιδευτικών (σύνολο 50), σύμφωνα με την παρακάτω δομή:
1.    «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ», συντονίστρια Αλεξάνδρα Τσίγκου, Υπεύθυνη Περ/κής Εκπ/σης
2.    «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ», συντονίστρια Γεωργίτσα Σταματοπούλου, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας

Σε κάθε εργαστήριο θα γίνει ενημέρωση για το θεσμικό πλαίσιο, τη θεματολογία, τη μεθοδολογία, τους φορείς προς συνεργασία και το εκπαιδευτικό υλικό. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει βιωματικός σχεδιασμός των αντίστοιχων προγραμμάτων σε ομάδες.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από τις 14:30 έως τις 17:30 και θα επαναληφθεί σε τρεις διαφορετικούς δήμους της Δυτικής Αττικής, ώστε να καλυφθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός εκπαιδευτικών ως εξής:
·      Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στο 9ο Δ.Σ. Άνω Λιοσίων (Δυναστείας Κομνηνών, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210-2474132)
·      Τρίτη 19 Νοεμβρίου στο 9ο Δ.Σ. Ελευσίνας (Κυπραίου 45, τηλ. 210-5546256, είσοδος από την πίσω πλευρά προς το Ειδικό Σχολείο Ελευσίνας)
·      Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στο 1ο Δ.Σ. Μεγάρων (Μουσείου 1, τηλ. 22960-29249)

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου:


Προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι α) προτίθενται να υλοποιήσουν αντίστοιχο πρόγραμμα κατά το τρέχον σχολικό έτος, β) δεν έχουν εμπειρία σε αντίστοιχα προγράμματα και γ) δεν έχουν προηγούμενη επιμόρφωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου