Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Πάλι τα "Βιβλία Σε Ρόδες" στη Δυτική Αττική - Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας, μετά την περσινή επιτυχημένη εφαρμογή του σε 48 σχολικές τάξεις της Διεύθυνσής μας, συμμετέχει ξανά στο πρόγραμμα «Βιβλία σε Ρόδες»τη σχολική χρονιά 2014-2015. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ (ΑΠ97408/Γ7/ 18-07-2013 ΥΠΑΙΘ), έχει διαχειριστή την ΠΥΡΝΑ και δωρητή το ΙΣΝ.
Συνολικά 8 εκπαιδευτικοί σάκοι με τις αντίστοιχες θεματικές ενότητες Νερό, Θάλασσα, Παιχνίδι, Κήποι, Οι φίλοι μου κι εγώ, Οικογένεια (για Νηπιαγωγείο και Α΄ Δημ.), Περιβάλλον (για Νηπιαγωγείο), Συναισθήματα (για Νηπιαγωγείο) θα διακινηθούν από τις αρχές Οκτωβρίου σε 64 τάξεις της Διεύθυνσής μας. Τα «Βιβλία σε Ρόδες» στοχεύουν στην υποστήριξη των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, προάγοντας παράλληλα την ανάγνωση με την εισαγωγή μιας μικρής θεματικής «βιβλιοθήκης» μέσα στην τάξη. Οι σάκοι δανείζονται στα σχολεία για 4 εβδομάδες, τα παιδιά διαβάζουν τα βιβλία στο σχολείο ή να δανειστούν κάποια από αυτά στο σπίτι τους.
Για το πρόγραμμα διοργανώνεται εισαγωγικό σεμινάριο την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στηΔημοτική Βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου (Πλατεία Αγίου Δημητρίου) τις ώρες 15:00-18:00. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που έχουν ολοκληρώσει το ωράριό τους. Θα περιλαμβάνει παρουσίαση της φιλοσοφίας και του περιεχομένου των εκπαιδευτικών σάκων, παρουσίαση καλών πρακτικών από την περσινή εφαρμογή, καθώς και προτάσεις για τη διαχείριση των βιβλίων που περιέχονται σε αυτούς. Θα ολοκληρωθεί με την υλοποίηση βιωματικών εργαστηρίων εμψύχωσης του περιεχομένου των σάκων.

Πρόγραμμα σεμιναρίου
15:00-15:10«Σύντομη παρουσίαση- Αποτίμηση περσινής εφαρμογής»
Τσίγκου Α., υπ/νη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΠΕ Δυτικής Αττικής
Σταματοπούλου Γ., υπ/νη Αγωγής Υγείας ΔΠΕ Δυτικής Αττικής
15:10-15:30 «Το πρόγραμμα «Βιβλία σε Ρόδες»: Η φιλοσοφία του και τα βήματα για την υλοποίησή του»
Δημοπούλου Μ., υπ/νη Περιβαλλοντικής Αγωγής Α΄ ΔΠΕ Αθηνών
15:30-16:00«Καλές πρακτικές στην τάξη»
Δρομπόνης Σωτήριος, 3ο ΔΣ Μεγάρων
Γρομητσάρη Θεοδώρα, 9ο ΔΣ Ασπροπύργου
Σαγρή Αλεξάνδρα, 9ο ΔΣ Άνω Λιοσίων
16:00-17:45«Δύο παράλληλα βιωματικά εργαστήρια εμψύχωσης των σάκων- Προτάσεις για τη διαχείριση των βιβλίων»
Εργαστήριο Α: Δημοπούλου Μ., , Τσίγκου Α.
Εργαστήριο Β: Κύρδη Κ., υπ/νη Πολ. Θεμ. Α΄ ΔΠΕ Αθηνών, Σταματοπούλου Γ.
17:45-18:00Συζήτηση στην Ολομέλεια- Αποτίμηση σεμιναρίου- Προοπτικές
Δανεισμός σάκου- Ξεκίνημα 1ου ταξιδιού

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση ενός σάκου στην τάξη τους καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε με τον έγκαιρο προγραμματισμό να γίνει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των βιβλίων και όλων των μέσων που προσφέρει το πρόγραμμα. Προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς που έχουν παρακολουθήσει το εισαγωγικό σεμινάριο.
Για δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα και στο εισαγωγικό σεμινάριο οι εκπαιδευτικοί της Δυτικής Αττικής συμπληρώνουν την ακόλουθη φόρμα:
Περισσότερα για το Πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ μπορείτε να διαβάσετε στην Ιστοσελίδα του και στη σχετική δημοσίευση.
vivliaserodes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου