Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Εισαγωγικό σεμινάριο προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας στη Δυτική Αττική


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας, διοργανώνει τρίωρο βιωματικό εισαγωγικό σεμινάριο για το σχεδιασμό και τη διαδικασία υλοποίησης των σχολικών προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας. Έχει τίτλο:

«Σχεδιάζω-Μεθοδεύω -Αποτιμώ»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι υλοποιούν αντίστοιχα προαιρετικά πολύμηνα προγράμματα, επιθυμούν να ενημερωθούν για τις νέες προσεγγίσεις και έχουν ολοκληρώσει το διδακτικό τους ωράριο. Στοχεύει στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τη διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης των Προγραμμάτων Π.Ε. και Α.Υ., τις παιδαγωγικές μεθόδους που ακολουθούνται, τις δυνατότητες συνεργασιών και τους τρόπους παρουσίασης και αποτίμησης των αποτελεσμάτων. Θα περιλαμβάνει δύο παράλληλα βιωματικά εργαστήρια των 25 εκπαιδευτικών (σύνολο 50), σύμφωνα με την παρακάτω δομή:

1.    «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ», συντονίστρια Αλεξάνδρα Τσίγκου, Υπεύθυνη Περ/κής Εκπ/σης

2.    «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ»,
συντονίστρια Γεωργίτσα Σταματοπούλου, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από τις 14:30 έως τις 17:30 και θα επαναληφθεί σε τρεις διαφορετικούς δήμους της Δυτικής Αττικής, ώστε να καλυφθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός εκπαιδευτικών ως εξής:
·      Τρίτη 21 Οκτωβρίου στο 3ο Δ.Σ. Ζεφυρίου (ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ 28, τηλ. 2102473400)
·      Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στο 5ο Δ.Σ. Μεγάρων (Στρατήγη & Ραγκαβή, τηλ. 2296029390)
·      Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στο ΠΑΑΚΠΑ Δήμου Ελευσίνας (Παγκάλου & Κίμωνος 11, δίπλα στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου)

Για την καλύτερη οργάνωση, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα μέχρι τις 10:00 π.μ. της ημέρας διεξαγωγής του σεμιναρίου:
Προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι α) προτίθενται να υλοποιήσουν αντίστοιχο πρόγραμμα κατά το τρέχον σχολικό έτος, β) δεν έχουν εμπειρία σε αντίστοιχα προγράμματα και γ) δεν έχουν προηγούμενη επιμόρφωση.
Προτείνεται να έχετε μαζί σας τυπωμένο το Σχέδιο Υποβολής.






Ο Διευθυντής ΔΠΕ Δυτικής Αττικής





Σπύρου Παναγιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου