Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ημερίδα Ενημέρωσης «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας» στις 8/10/2014 στην Αθήνα


Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος διοργανώνει Ημερίδα Ενημέρωσης, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου και ώρα 15:30 στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας – Ε.Σ.Δ.Υ (Λ. Αλεξάνδρας 196), στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς Πόρους.
Την έναρξη της Ημερίδας θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ε. κ. Δημήτρης Σκουτέλης και χαιρετισμούς θα απευθύνουν Εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ο.Τ.Α. και Κοινωνικών Φορέων.
Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι φορέων της Υγείας και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και Γ’ Αθηνών, διά των Υπευθύνων Αγωγής  Υγείας, Σταματοπούλου Γεωργίτσας και Λελετζή Βασιλικής, με εισήγηση με θέμα: "Η Αγωγή Υγείας στην Α/θμια Εκπ/ση. Τάσεις και προοπτικές."  
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας» και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν, καθώς και για θέματα αγωγής υγείας από εξειδικευμένους επαγγελματίες και επιστήμονες.
Το πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο τη διεξαγωγή παρεμβάσεων σε 200 σχολεία αναφορικά με θέματα Αγωγής Υγείας και κυρίως τη παροχή Βασικών Πρώτων Βοηθειών μέσω της χρήσης της βιωματικής μεθόδου και εποπτικών μέσων. Οι δράσεις θα απευθύνονται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και θα επικεντρώνονται σε σχολεία που υπάγονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθηνών, Δυτικής Αττικής και Πειραιά καθώς και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, στόχος του προγράμματος αποτελεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου πληθυσμού για την απόκτηση στάσεων και δεξιοτήτων Βασικών Πρώτων Βοηθειών.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το διαδικτυακό ιστότοπο της Ε.Ν.Ε. (www.enne.gr ) και την ιστοσελίδα του προγράμματος (www.schoolhealth.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου