Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Διοργάνωση Φεστιβάλ Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. & Α.Υ. 2015 των σχολείων της Α/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής


Η Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας, διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διήμερο φεστιβάλ παρουσίασης σχολικών δραστηριοτήτων στις 26 & 27 Μαΐου 2015 με τίτλο:
 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ Α.Υ. 2015

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ»

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται με το Δήμο Ελευσίνας στον χώρο της ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗΣ, Ιερά Οδός 1 και Αφών Μουρίκη 130, στην είσοδο της Ελευσίνας από Αθήνα. Η πρόσβαση στο χώρο γίνεται από την οδό Αφών Μουρίκη.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις αντίστοιχες Σχολικές Δραστηριότητες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των Προγραμμάτων «Βιβλία σε Ρόδες» και «Κυκλοφοριακό Φιδάκι», καθώς και η διάχυση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την υλοποίησή τους κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015.
Κάθε πρόγραμμα μπορεί να εκπροσωπηθεί με έναν από τους παρακάτω τρόπους:  έκθεση χειροτεχνημάτων, αφίσα, θεατρικό δρώμενο, βίντεο, μουσικό δρώμενο, ψηφιακή παρουσίαση. Η έκθεση θα στηθεί την Δευτέρα 25 Μαΐου τις ώρες 12:00-18:00 και θα είναι επισκέψιμη για μαθητικές ομάδες Τρίτη και Τετάρτη 08:30-13:30. Η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται με ευθύνη του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να παραλάβουν τα έργα της έκθεσης την Πέμπτη 28 Μαΐου από 14:00 έως 16:00.
Οι μαθητές που θα επισκεφθούν την έκθεση θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν επίσης σε εκπαιδευτικές δράσεις σχεδιασμένες από συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς φορείς και συλλόγους, που έχουν άμεση σχέση με το περιβάλλον και την υγεία, όπως: το SAFERINTERNET, το ΚΠΕ Ελευσίνας, το ΚΠΕ Δραπετσώνας, η Εθελοντική Ομάδα ΚΟΥΡΟΣ, ο Συντονιστικός Φορέας Προστασίας Βουρκαρίου, το Χαμόγελο του Παιδιού, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελευσίνας, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, η ACTION AID, το ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαïδαρίου, η Εθελοντική Ομάδα ΘΡΙΑ, το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης (MIO-ECSDE), η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μάνδρας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ασπροπύργου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευσίνας κ.ά.
Οι σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους ή να επισκεφθούν το Φεστιβάλ παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα μέχρι τηνΠαρασκευή 22 Μαΐου.

http://goo.gl/forms/HSbJsVc273

Το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά τη συλλογή όλων των αιτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου