Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Βιωματικό Σεμινάριο: «Νέες Τεχνολογίες και Εργαλεία Web 2.0 στα Προγράμματα Π.Ε. και Α.Υ.»


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στα πλαίσια της υποστήριξης των σχολικών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας οκτώ διδακτικών ωρών με θέμα:

«Νέες Τεχνολογίες και Εργαλεία Web 2.0 στα Προγράμματα Π.Ε. και Α.Υ.»

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου σε εργαστήριο πληροφορικής, ως εκ τούτου ο μέγιστος αριθμός που δύναται να το παρακολουθήσει είναι 20 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι υλοποιούν αντίστοιχα προαιρετικά πολύμηνα προγράμματα και επιθυμούν να εντάξουν τις Νέες Τεχνολογίες στην διαδικασία ή στην παρουσίαση των προγραμμάτων τους.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σε δύο τετράωρα, ώστε να δοθεί στους εκπαιδευτικούς ικανός χρόνος για την αφομοίωση των δύο αντικειμένων, και θα περιλαμβάνει:
Α. «Δημιουργία συνεργατικής ιστοσελίδας Wiki στην πλατφόρμα Wikispaces» στο εργαστήριο πληροφορικής του 4ου Δ.Σ. Ασπροπύργου (Τέρμα Τζαβέλα και Κριεζή, τηλ. 2105575494) την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 από τις 16:00 έως 20:00 με εισηγήτριες την Μαρία Αναστασίου, εκπ/κό ΠΕ19 του 4ου ΔΣ Ασπροπύργου και την Αλεξάνδρα Τσίγκου, Υπ/νη Π.Ε..
Β. «Δημιουργία ψηφιακού βίντεο με το εργαλείο Movie Maker των Windows» στο εργαστήριο πληροφορικής του 5ου Δ.Σ. Ασπροπύργου (Παραλία Ασπροπύργου, τηλ. 2105573597) την Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 (μετά το Πάσχα) από τις 16:00 έως 20:00 με εισηγήτριες την Μαρία Λάτση, εκπ/κό ΠΕ70 του 4ου ΔΣ Μεγάρων, διδάκτορα ΕΚΠΑ, επιμορφώτρια Β΄ Επιπέδου και την Αλεξάνδρα Τσίγκου, Υπ/νη Π.Ε..
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε στο πρώτο είτε στο δεύτερο είτε και στα δύο εργαστήρια, οπότε ανάλογα θα πάρουν βεβαίωση για τέσσερις ή για οκτώ διδακτικές ώρες. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Δευτέρα 16 Μαρτίου στην ακόλουθη φόρμα:

Επειδή ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα προηγηθούν εκείνοι οι οποίοι υλοποιούν εγκεκριμένο πρόγραμμα Α.Υ. ή/και Π.Ε. στη Δ/νσή μας. Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν τελικά θα πρέπει να έχουν μαζί τους σε USB stick ψηφιακό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα, σκαναρισμένα έργα των μαθητών κλπ) από το πρόγραμμα που υλοποιούν. Αναλυτικότερες οδηγίες θα δοθούν στα προσωπικά e-mails τους μετά την επιλογή.


Ο Διευθυντής Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής


Παναγιώτης Σπύρου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου