Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ε.Φ.Ε.Τ συμβουλεύει με εργαστήριο τους εκπαιδευτικούς για τα σχολικά κυλικεία




Σκοπός της Πύλης, (σχετική υπερσύνδεση στον υπότιτλο), όπως αναφέρουν μέσα από αυτή τη σελίδα, είναι να παραθέσουν στους καταναλωτές μερικές απλές συμβουλές που σχετίζονται με τη διατροφή μας, και την ασφάλεια των τροφίμων.

Δίνονται συμβουλές για το αλάτι, τα ενεργειακά ποτά που πίνουν οι μαθητές και, τέλος, για τη Διατροφή και την ασφάλεια των τροφίμων στα κυλικεία.

"Το σχολείο πέρα από τον πρωταρχικό παιδαγωγικό και κοινωνικό-πολιτιστικό σκοπό του, πρέπει και μπορεί να αποτελεί και το μέσο για την προαγωγή της υγιεινής διατροφής και την εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα διατροφής και ασφάλειας τροφίμων.

Στους παρακάτω συνδέσμους, μπορείτε να κατεβάσετε ενημερωτικά φυλλάδια με πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή και την ασφάλεια των τροφίμων στα σχολεία και εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την επιλογή τροφίμων από το σχολικό κυλικείο .
[Σχολικά Κυλικεία]
[Σχολικά Κυλικεία - Μαθήτης]
[Σχολικά Κυλικεία - Εκπαιδευτικός]

Στον τελευταίο σύνδεσμο θα βρείτε ένα πλήρες εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς που έχει ως σκοπό να δώσει στους μαθητές χρήσιμες συμβουλές γύρω από τη διατροφή και την εύρυθμη λειτουργία του σχολικού κυλικείου.

Σε ημερίδα που ο ΕΦΕΤ συμμετείχε, ανέπτυξε το θέμα: «Διατροφικές Συστάσεις για υγιεινό κολατσιό στο σχολείο». Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε την παρουσίαση: [Παρουσίαση Κολατσιό στο σχολείο]"








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου