Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

" Η μικρή πυξίδα" : το πλήρες εγχειρίδιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα στα ελληνικάΗ “Μικρή Πυξίδα” (Compasito) είναι ένα σημείο αφετηρίας για τους εκπαιδευτικούς, δασκάλους και εκπαιδευτές που επιθυμούν να ασχοληθούν με την εκπαίδευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παιδιά. 

Το βιβλίο βοηθά τον αναγνώστη να εξοικειωθεί με τις κύριες έννοιες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων του παιδιού και παρέχει ένα ουσιαστικό θεωρητικό υπόβαθρο σε 13 κύρια ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είναι η δημοκρατία, η ισότητα των φύλων, το περιβάλλον, η φτώχεια και η βία. 

Οι πρακτικές δραστηριότητες που περιγράφονται στο βιβλίο παρέχουν κίνητρο στα παιδιά να εντοπίσουν ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα στο ίδιο τους το περιβάλλον και τα βοηθούν να αναπτύξουν κριτική σκέψη, υπευθυνότητα και την αίσθηση της δικαιοσύνης. Αυτό το εξαιρετικά χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο –το οποίο έχει μεταφραστεί σε πάνω από 15 γλώσσες– είναι πλέον διαθέσιμο και στα ελληνικά. 

Η μετάφραση της “Μικρής Πυξίδας” αποτελεί μια πρωτοβουλία του Κέντρου Στήριξης ΜΚΟ. Το εγχειρίδιο, το οποίο πρόκειται να αποσταλεί σε όλα τα σχολεία της Κύπρου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το διαβάσουν και 

ΕΔΩ

Το εγχειρίδιο “Compasito” χρησιμοποιεί ως εργαλείο του τη βιωματική άσκηση για να μεταφέρει την απαραίτητη κουλτούρα και τις γνώσεις στους μαθητές των δημοτικών σχολείων σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως την αποδοχή της διαφορετικότητας και την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων από μειονεκτούντες ομάδες του πληθυσμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου