Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

6 σχέδια μαθήματος για "Το Διαδίκτυο που Θέλουμε" από το Π.Σ.Δ. για παιδιά 8-14 ετών


"Όπως είχε καταγραφεί και στο άρθρο Με την έγκριση του ΙΕΠ "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" για εφήβους!" από την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015 (10 Φεβρουαρίου) καλύφθηκαν οι προϋποθέσεις που έθεσε το ΙΕΠ, στο πλαίσιο της δέσμευσης για ένα καλύτερο Διαδίκτυο από τους επιμελητές της ελληνικής έκδοσης.
 Δείτε τα 6 σχέδια μαθημάτων και αξιοποιήστε τα στη διδακτική και μαθησιακή πράξη, ειδικά οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές Γυμνασίων - Α' Λυκείου ομαδοσυνεργατικά, συμβάλλοντας έτσι στη συγκρότηση της ταυτότητας του υπεύθυνου, ενημερωμένου και ψηφιακά καταρτισμένου Ευρωπαίου πολίτη του μέλλοντος.

Όπως ακριβώς το "Διαδίκτυο που Θέλουμε" (The Web We Want)  αναπτύχθηκε από νέους για νέους, τα μαθήματα στο εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς του Web We Want σχεδιάστηκαν από εκπαιδευτικούς για εκπαιδευτικούς εντός και εκτός της Ευρώπης. Τα σχέδια μαθημάτων προτείνουν ιδέες και δραστηριότητες που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη δημιουργικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων κριτικής σκέψης στους νέους, εφόδια ουσιώδη για μια γεμάτη ζωή στον κόσμο του αύριο."

Άρης Λούβρης , Π.Σ.Δ

Τα σχέδια εργασίας θα τα βρείτε Ε Δ Ω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου