Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα «Βιβλία σε Ρόδες®»

 


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας, συμμετέχει για όγδοη χρονιά στο πρόγραμμα «Βιβλία σε Ρόδες®». Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (ΑΠ97408/Γ7/18-07-2013 ΥΠΑΙΘ), έχει διαχειριστή την ΠΥΡΝΑ και δωρητή το ΙΣΝ.

Τα «Βιβλία σε Ρόδες» στοχεύουν στην υποστήριξη των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, προάγοντας παράλληλα τη φιλαναγνωσία με την εισαγωγή μιας μικρής θεματικής «βιβλιοθήκης» μέσα στην τάξη. Κάθε σάκος δανείζεται για 4 εβδομάδες ανά σχολική μoνάδα. Λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων οι μαθητές δεν δανείζονται τα βιβλία στο σπίτι τους, αντίθετα διαβάζουν τα βιβλία στην τάξη και συμμετέχουν σε στοχευμένες δημιουργικές δραστηριότητες. Φέτος οι σάκοι που διατίθενται μέσω της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής υποστηρίζουν και τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Τη σχολική χρονιά 2021-2022 θα διακινηθούν στα σχολεία αρμοδιότητάς μας 6 εκπαιδευτικοί σάκοι (4 για Δημοτικά και 2 για Νηπιαγωγεία). Ο κάθε σάκος θα κάνει 7 ταξίδια. Για να δείτε το περιεχόμενο των σάκων και να διαβάσετε την περίληψη κάθε βιβλίου, μπορείτε να επισκεφθείτε τους αντίστοιχους υπερσυνδέσμους:

 

Για Δημοτικό

ΘΕ Εργαστηρίων Δεξιοτήτων

Ο πλανήτης μας

ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διατροφή και Υγεία

ΕΥ ΖΗΝ

Δικαιώματα

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ

Επιστήμη

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ

Για Νηπιαγωγείο

 

Περιβάλλον

ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συναισθήματα

ΕΥ ΖΗΝ

 

Επειδή ο αριθμός των σάκων είναι περιορισμένος, θα ικανοποιηθούν μόνο 28 αιτήματα για το δημοτικό και 14 αιτήματα για το νηπιαγωγείο. Ως εκ τούτου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία, με στόχο να γίνει γνωστό το πρόγραμμα. Για κάθε σχολική μονάδα θα ικανοποιηθεί μόνο ένα αίτημα, όμως μπορούν να γίνουν συνεργασίες μεταξύ των τμημάτων.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση ενός σάκου στην τάξη τους καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε με τον έγκαιρο προγραμματισμό να γίνει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των βιβλίων και όλων των μέσων που προσφέρει το πρόγραμμα στις παρακάτω επτά δανειστικές περιόδους:

1η) 14 Οκτ - 10 Νοε  

2η) 11 Νοε- 8 Δεκ  

3η) 9 Δεκ - 21 Ιαν 

4η) 24 Ιαν - 18 Φεβ  

5η) 21 Φεβ - 18 Μαρ  

6η) 21 Μαρ - 15 Απρ  

7η) 2 Μαΐου - 27 Μαΐου

 

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας μία από τις ακόλουθες ηλεκτρονικές φόρμες μέχρι την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021:

Για τα Δημοτικά: https://forms.gle/SCg99WnAyLjLPNdj6  

Για τα Νηπιαγωγεία: https://forms.gle/tBVTJMxi3hAnf9ir7   

 

Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Τσίγκου

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Γεωργίτσα Σταματοπούλου

 

 

 

 

 

 

 

Ο Διευθυντής Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής

 

  

Ιωάννης Κάππος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου