Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Σεμινάριο στο πρόγραμμα «Υγιή παιδιά – Υγιής πλανήτης» του WWF Ελλάς στη ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το WWF Eλλάς διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο για 30 εκπαιδευτικούς διάρκειας 4 διδακτικών ωρών με θέμα: 
«Υγιή παιδιά – Υγιής πλανήτης» 
στο 
3ο ΔΣ Ελευσίνας (Δαρδανελλίων 85, Χάρτης)
Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017
ώρες 16:15 έως 20:15

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να επιμορφωθούν σε ένα θέμα εκπαίδευσης για την αειφορία που συνδυάζει τις διατροφικές επιλογές με τα οικολογικά προβλήματα, ώστε να υποστηρίξουν αντίστοιχα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που προτίθενται να υλοποιήσουν.
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί με βιωματικό τρόπο το ομότιτλο και εγκεκριμένο από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. (ΑΠ ΙΕΠ 30/27-7-2017) εκπαιδευτικό υλικό του WWF Eλλάς, που επικεντρώνεται στη βιώσιμη διατροφή με κεντρικό μήνυμα: "Ό,τι είναι καλό για την υγεία σου είναι καλό και για τον πλανήτη".Βασικές έννοιες του εκπαιδευτικού υλικού αποτελούν το οικολογικό και υδατικό αποτύπωμα της διατροφής, τα τροφοχιλιόμετρα, η διατροφή με βιολογικά, εποχιακά και τοπικά προϊόντα. 
Συντονίστριες του σεμιναρίου θα είναι η κ. Ελένη Σβορώνου και η κ. Νάνσυ Κουταβά από την ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Eλλάς.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στην ηλεκτρονική φόρμα
Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν στα προσωπικά τους e-mail και από την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης.
Οι Υπεύθυνες Π.Ε και Α.Υ. , Τσίγκου Αλεξάνδρα και Σταματοπούλου Γεωργίτσα, αντίστοιχα.

                                                                                                                 
                                                                                                        Ο Διευθυντής Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής



Παναγιώτης Σπύρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου