Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΞΕΩΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ, ΑΛΛΕΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ ΣΤΙΣ 13-11-2015


Η Δ/νση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με την Παιδοπνευμονολογική, Παιδοαλλεργιολογική και Παιδονευρολογική Μονάδα της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.  ΑΤΤΙΚΟΝ καθώς και με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Γ΄ Αθήνας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής Αττικής, οργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Αντιμετώπιση Οξέων Αναπνευστικών, Αλλεργικών και Νευρολογικών Καταστάσεων στο Χώρο του Σχολείου»

Στόχος του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να αναγνωρίσουν και αντιμετωπίσουν επείγουσες αναπνευστικές, αλλεργικές και νευρολογικές καταστάσεις όπως είναι, ο ασθματικός παροξυσμός, το αναφυλακτικό επεισόδιο και οι σπασμοί αντίστοιχα στο χώρο του σχολείου, καταστάσεις δυνητικά απειλητικές για τη ζωή των παιδιών.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν  την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015  από τις 16:30 έως τις 20:00 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» (Ρίμινι 1, Χαϊδάρι ΤΚ. 12462) και θα έχουν διάρκεια 4 ωρών.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση- φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο μέχρι και την Τρίτη  10/11/2015  : http://goo.gl/forms/tnXSMmM9SA

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού συμμετεχόντων εκπαιδευτικών, η επιλογή θα γίνει με κριτήριο τη σειρά προτεραιότητας και αν έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο ή όχι. 
Τα ονόματα που θα επιλεγούν θα αποσταλούν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των σχολικών μονάδων και θα αναρτηθούν, την Τετάρτη 11/11/2015.
Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς ευθύνης τους.
Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του σεμιναρίου.
Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Σταματοπούλου Γεωργίτσα.


Ο Δ/ντής Δ/νσης Π.Ε Δυτικής Αττικής





Παναγιώτης Σπύρου


































ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2015





16.15-16.45
Προσέλευση - χαιρετισμοί
16:45-17:15   
Αναγκαιότητα ενημέρωσης εκπαιδευτικών σε θέματα αντιμετώπισης επειγουσών    καταστάσεων στο χώρο του σχολείου ( Β. Λελετζή)
17:15-18:30
Αντιμετώπιση οξείας αλλεργικής αντίδρασης και ασθματικού παροξυσμού στο σχολείο (Κ. Πρίφτης, Β. Μπουτοπούλου)
18:30-18:45
Διάλειμμα
18:45-20:00 
 Επιληψία: αιτίες, εκδηλώσεις, συνηθέστερες μορφές, διάγνωση επιληψίας και πρόγνωση(Α. Ντινόπουλος)
Καθημερινά προβλήματα, μάθηση και σχολείο (Μ. Τσιρούδα)
Σπασμοί. Ανάγκη για ασφάλεια και άμεση αντιμετώπιση (Μ. Τσιρούδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου