Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο : δράσεις της Δ/νσης Π.Ε. Δυτ. Αττικής


Σας ενημερώνουμε –δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης,  σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο:

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, θα εορταστεί για 13η φορά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε το έργο το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο. Εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου. Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν στην ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
Από το 2014, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προάγει όχι μόνο το ασφαλές Διαδίκτυο αλλά και  τη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου, στο οποίο όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε. Έτσι, από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr, του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας, το φετινό σύνθημα είναι: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» («Play your part for a better internet!»).

Τρέχουσες δράσεις :

Στη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής υλοποιούνται οι εξής δράσεις:

1.  Ενημερωτικές συναντήσεις ειδικών επιστημόνων και  μαθητών Ε’ & ΣΤ΄ τάξης για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ»)

2. Ημερίδες ευαισθητοποίησης γονέων και εκπαιδευτικών για το θέμα των κινδύνων από τη χρήση του διαδικτύου.

3. Συνεργασία εκπαιδευτικών και φορέων, κοινότητας (κέντρων πρόληψης- ΚΕΘΕΑ)  για το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και τους κινδύνους από τη χρήση του.


Τα δημοτικά σχολεία που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν κάποια από τις δύο πρώτες δράσεις, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που επισυνάπτεται, στην Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, στο email:

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Σταματοπούλου Γεωργίτσα


Ο Διευθυντής Δ/νσης Π.Ε. Δυτ. Αττικής


Σπύρου Παναγιώτης







Συνοδευτικά: Μια (1) αίτηση








ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Υπόψη Υπ. Αγωγής Υγείας, Σταματοπούλου Γεωργίτσα

Αποστολή :  agygeias@dipe-dytik.att.sch.gr



Σχολείο:


Ημερομηνία:



Τάξη/εις – Τμήμα/τα:



Αριθμός μαθητών:




Εποπτικά μέσα (ναι/όχι)  
             Η/Υ  ________            Μηχανή Προβολής______

                                                                     
Αίθουσα εκδηλώσεων__________






                                                                         ………………..Διευθυντ…………….







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου