Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Βιωματικό Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής στη Δυτική Αττική : «Πράσινες ιστορίες με συναίσθημα: Από το βιβλίο στη γραφή και στη δράση»



Η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας στα πλαίσια στήριξης των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα:

«Πράσινες ιστορίες με συναίσθημα: Από το βιβλίο στη γραφή και στη δράση»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μάνδρας-Ειδυλλίας (Θεμιστοκλέους 10, Μάνδρα, τηλ. 2105555311). Συντονίστρια: η Ελένη Σβορώνου, Συγγραφέας, Υπεύθυνη της ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης του WWF Hellas.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εξοικειωθούν οι εκπαιδευτικοί με την τεχνική της δημιουργικής γραφής, ώστε αυτή να τεθεί στην υπηρεσία των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Στόχοι του σεμιναρίου είναι: να ευαισθητοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί για τη σημασία των χώρων πρασίνου της πόλης, να εξασκηθούν στη χρήση του εργαλείου Greenspaces για καταγραφή χώρων πρασίνου, να κατανοήσουν την σημασία της ποιότητας ζωής στην πόλη, να αναδειχτούν οι δεξιότητες του ενεργού πολίτη για αναβάθμιση των χώρων, να καλλιεργηθεί η φιλαναγνωσία καθώς και η συναισθηματική νοημοσύνη μέσω της επαφής με τη φύση και μέσω της δημιουργικής γραφής.
Προτείνεται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο να εγγράψουν τα σχολεία τους από πριν στο Πρόγραμμα του WWF «Καλύτερη Ζωή» (http://kalyterizoi.gr/) και συγκεκριμένα στη δράση Greenspaces, ώστε η εμπειρία που θα αποκομίσουν να συνδεθεί με αυτή τη δράση.
          Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν 25 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, που υπηρετούν σε σχολεία της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι και την Δευτέρα 20/3/2016 ώρα 10:00 στον παρακάτω σύνδεσμο:
Τα ονόματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης την Δευτέρα 21/3/2016 το μεσημέρι, και θα κοινοποιηθούν στα προσωπικά μέιλ όλων των αιτούντων.

Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Τσίγκου
Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Γωγώ Σταματοπούλου









Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής




Άγγελος Τσεβρεμές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου