Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

PABLO PICASSO - ΘΑΝΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ: ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ


Με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Pablo Picasso και το 2023, που η καρδιά του πολιτισμού χτυπά στην Ελευσίνα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελευσίνας και της Μαγούλας, καλούνται να γνωρίσουν τους δύο μεγάλους ζωγράφους- τον Ισπανό “πατέρα του κυβισμού” και τον Ελευσίνιο “ζωγράφο των λουλουδιών”- τη ζωή τους, το έργο και την τεχνοτροπία τους.

Αναλυτικά 👉 https://elefsina.gr/el/picasso-ergastiria 

Mια εκδήλωση που διοργανώνεται από το ΠΑΚΠΠΑ, τις ΔΠΕ & ΔΔΕ Δυτικής Αττικής. Από την Πρωτοβάθμια συμμετέχουν το 1ο, 2ο, 4ο, 7ο, 8ο, 11ο ΔΣ Ελευσίνας με τις εκπαιδευτικούς εικαστικών και όχι μόνο. Περιμένουμε με αγωνία να θαυμάσουμε τα δημιουργήματα των παιδιών εμπνευσμένα από τα έργα των μεγάλων ζωγράφων!!!

 

Πρόσκληση σε διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

 


Η Διεύθυνση Α/Θμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, συνδιοργανώνει με τον τομέα Δημόσιας Υγείας του Θριασίου Νοσοκομείου Ελευσίνας διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση με τίτλο:

 

«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη  24  Μαΐου  2023, στις 18.00-20.00.

Σκοπός του εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και πώς το σχολείο μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψή της, μέσω του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής από εγκεκριμένα εκπαιδευτικά υλικά. Επίσης θα παρουσιαστεί το νομικό πλαίσιο που ισχύει για το θέμα αυτό και θα υποστηρίξει τους/τις εκπαιδευτικούς σε προγράμματα Αγωγής Υγείας αυτής της θεματολογίας.

Το πρόγραμμα θα είναι ως εξής:

 

18.00-18.20 «Συμμαχία για την προστασία των παιδιών»                                                       Αρβανίτη Ακριβή, Προϊσταμένη Τμήματος Επισκεπτών Υγείας,  ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ»

                             Σταματοπούλου Γεωργία, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας,

                             Δ/νση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής

 18.20-18.45 «Κατανοώντας το ζήτημα της Σεξουαλικής κακοποίησης:                                          Κρατάμε τα παιδιά ασφαλή»

                            Χασιώτης Πέτρος, Επιμελητής Α΄ Παιδοψυχιατρικής,                                       Υπεύθυνος Παιδοψυχιατρικού Τμήματος, Γ.Ν.Ε.«ΘΡΙΑΣΙΟ»

 

18.45-19.10 «Καμπάνια “Ένα στα Πέντε” του Συμβουλίου της                                                    Ευρώπης»

                             Ράπτη Έλενα, Εθνική Συντονίστρια για την πρόληψη και                                 την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και                                         εκμετάλλευσης ανηλίκων. Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου

 

19.10-19.35 «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Νομικό πλαίσιο»

Θεώνη Κουφονικολάκου, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού & Πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού

 

19.35-20.00 Συζήτηση-Συμπεράσματα

 

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής. Οι ενδιαφερόμενες,-οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο:

                            

                            https://forms.gle/Bncq3yoPkdByz4XQ8


 

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Σταματοπούλου Γεωργίτσα.


 


Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Πρόσκληση σε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την καλλιέργεια των αξιών του σεβασμού και της αλληλεγγύης στην εκπαίδευσηΟι Διευθύνσεις Α/Θμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής και Πέλλας, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Σχολικών Δραστηριοτήτων, αντίστοιχα, συνδιοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα:

‘‘Καλλιεργώντας αξίες σεβασμού και αλληλεγγύης σε ένα

Σύγχρονο, Συμπεριληπτικό σχολείο’’

την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω WEBΕX τις ώρες 18:00 – 20:00.

Ο σκοπός του είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε θέματα διαφορετικότητας, αλλά και των παιδαγωγικών προσεγγίσεων που θα βασίζονται στο σεβασμό και στην αποδοχή κάθε έκφρασής της. Οι θεματικές που θα αναλυθούν βασίζονται στην καλλιέργεια αξιών, στην αντιμετώπιση - καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων, στην έννοια της συμπερίληψης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, στον σεβασμό και στην αποδοχή της έμφυλης ισότητας και της σεξουαλικής πολυμορφίας, με στόχο ένα σχολείο σύγχρονο, δημοκρατικό, χωρίς αποκλεισμούς.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι:

 

17:50 - 18:00   Σύνδεση στο WEBEX                                    

18:00 - 18:10   Χαιρετισμοί - Στοχοθεσία σεμιναρίου

18:10 - 18:40  ‘‘Καλλιεργώντας αξίες σεβασμού και αλληλεγγύης σε ένα σύγχρονο

                           συμπεριληπτικό σχολείο’’

                       Γεώργιος Τσιάκαλος, Ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής Α.Π.Θ.

18:40 - 19:10  ‘‘Η έμφυλη ισότητα και η συμπερίληψη της ποικιλομορφίας του φύλου  και της σεξουαλικότητας είναι βασικές στρατηγικές επιλογές του  σχολείου’’

                            Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής 

                            Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Συντονίστρια του Δικτύου των Επιτροπών       

                            Ισότητας των Φύλων στα ΑΕΙ.

19:10 – 19:40  ‘‘ Η αξίωση των αναπήρων: ένα σχολείο για όλα τα παιδιά’’ ,

                             Αντώνης Ρέλλας,  Σκηνοθέτης – ανάπηρος ακτιβιστής Κίνηση

                             Χειραφέτησης  Αναπήρων: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

19:40 - 20:00  Συζήτηση – Αξιολόγηση - Κλείσιμο Ημερίδας

 

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί των δύο Διευθύνσεων, όλων των ειδικοτήτων, που επιθυμούν να λάβουν μέρος, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 έως τις 12:00 μ.μ. στον σύνδεσμο:

 

https://forms.gle/YuXYV44pWSmpGddQ6

 

Την ίδια μέρα θα ειδοποιηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει για τη συμμετοχή τους.

 

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Σταματοπούλου Γεωργίτσα.

 

 

Η Αναπληρώτρια Δ/ντρια Π.Ε. Δυτ. Αττικής

 

 

 

 

Σοφία Χρονοπούλου

 


Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Πρόσκληση σε δια ζώσης διήμερο σεμινάριο Αγωγής Υγείας σχετικά με την Περιεκτική Σεξουαλική Αγωγή

 


Η Διεύθυνση Α/Θμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, οργανώνει διήμερο δια ζώσης σεμινάριο με θέμα:

 

«Ζητήματα σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο και στην οικογένεια»

 

Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας εφτά (7) διδακτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας (Εθν. Αντιστάσεως 6 & Τριπτόλεμου τηλ. 2105547810)  σε δύο συναντήσεις που θα περιλαμβάνουν θεωρητικό και βιωματικό μέρος :

 

-την Τετάρτη 3-5-2023 και ώρες 17.00-20.00 και

                           -τη Δευτέρα 8-5-2023 και ώρες 17.00- 20.00

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών να σχεδιάζουν και να υλοποιούν προγράμματα και δράσεις Περιεκτικής Σεξουαλικής Αγωγής.

Επιμέρους στόχοι και θεματικές είναι οι εκπαιδευτικοί να μάθουν τι είναι η περιεκτική σεξουαλική αγωγή (ΠΣΑ) και ποια τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα. Να ενημερωθούν για  ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα, για την έμφυλη βία στο διαδίκτυο, την ευαισθητοποίηση των γονέων και τα εκπαιδευτικά υλικά που υπάρχουν στο ΙΕΠ. Ακόμα, πώς μπορεί να γίνει εφαρμογή της στην καθημερινότητα  του σχολείου και της οικογένειας.

 Εισηγήτριες και εμψυχώτριες θα είναι η Μαίρη Χιόνη και η Γεωργίτσα Σταματοπούλου.

Η Μαίρη Χιόνη είναι π. Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, εκπαιδεύτρια σεξουαλικής αγωγής και ΛΟΑΤΚΙ+ (lgbtqi+) ζητημάτων, συγγραφέας εκπαιδευτικών υλικών του ΙΕΠ και βιβλίων για το ίδιο αντικείμενο. Είναι επιστημονική συνεργάτιδα του «Orlando LGBT+ Ψυχική υγεία χωρίς στίγμα» και ειδική στη διεργασία ομάδας.

Η Γεωργίτσα Σταματοπούλου είναι Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής, «Ειδικός» για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και συγγραφέας εκπαιδευτικών υλικών σεξουαλικής αγωγής και ασφάλειας στο διαδίκτυο του Ι.Ε.Π.

Το σεμινάριο είναι προαιρετικό και απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς όλων την ειδικοτήτων που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής.

Κριτήριο επιλογής θα είναι, πρώτιστα, η συμμετοχή στο Τοπικό Δίκτυο Α.Υ. Δυτικής Αττικής 2022-23: «Δημιουργώντας ένα Ασφαλές και Συμπεριληπτικό σχολείο» και  ύστερα η χρονοσήμανση της αίτησης, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του.

 Όσοι/-ες εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, παρακαλούμε να συμπληρώσουν έως την Τρίτη 2-5-2023 και ώρα 10.00 π.μ. την παρακάτω φόρμα συμμετοχής:

https://forms.gle/HfxyD1KZkRHEvv4DA

Θα υπάρξει επιβεβαιωτικό μήνυμα για τη συμμετοχή τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλωθεί στην αίτηση, την Τρίτη 2-5-2023 το μεσημέρι, με το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Η βεβαίωση παρακολούθησης θα αναφέρει το σύνολο των ωρών παρακολούθησης και των δύο ημερών, δηλ. εφτά (7) διδακτικές ώρες.

 

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Σταματοπούλου Γεωργίτσα.

 

 

Η αναπληρώτρια Δ/ντρια της Π.Ε. Δυτ. Αττικής

 

 

 

 

 

Σοφία  Χρονοπούλου

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Πρόσκληση σε διαδικτυακό σεμινάριο Αγωγής Υγείας με θέμα την παραπληροφόρηση στα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα-Συνδιοργάνωση με το ΑΠΘ

 

Οι Διευθύνσεις Α/Θμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής, Πέλλας, Αν. Θεσσαλονίκης και Δυτ. Θεσσαλονίκης και οι Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Αν. Θεσσαλονίκης και Δυτ. Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Κόμβο Επιστήμης των Πολιτών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με το Εργαστήριο Επιστήμης Δεδομένων και Παγκοσμίου Ιστού (DataLab), συνδιοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα:

                                              «faCT or faKE? παραπληροφόρηση στα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα

(Disinformation in Digital Social Networks)»

Το σεμινάριο είναι συνολικής διάρκειας 6 διδακτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί σε δυο διαδικτυακές συναντήσεις.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρες 18:00-20:00 και η δεύτερη τους επόμενους μήνες.

 

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η Δρ. Αθηνά Βακάλη, ιδρυτικό μέλος του Κόμβου Επιστήμης των Πολιτών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Επιστήμης Δεδομένων και Παγκόσμιου Ιστού (DataLab).

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση εκπαιδευτικών και πολιτών για το πρόβλημα της παραπληροφόρησης, όπως αυτή εμφανίζεται στα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα. Στο σεμινάριο θα γίνει παρουσίαση του προβλήματος, με σκοπό οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν φαινόμενα που προκύπτουν από την παραπληροφόρηση, ώστε να είναι σε θέση με τη σειρά τους να προσφέρουν την σχετική εκπαίδευση στους μαθητές τους.

 

Η παραπληροφόρηση μέσα από τα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα είναι ένα πρόσφατο αλλά καίριας σημασίας πρόβλημα που εμφανίζεται στην κοινωνία μας. Η σημασία του αναδεικνύεται από την επιρροή που έχει τέτοιο περιεχόμενο σε κοινωνικά, οικονομικά, υγειονομικά και πολιτικά ζητήματα.

 

Ο Κόμβος Επιστήμης των Πολιτών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2022, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου H2020 INCENTIVE (https://incentive-project.eu/), με συντονιστή έργου τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Καθηγητή Ευστράτιο Στυλιανίδη, κι έχει σκοπό να παράγει έρευνα μαζί και για τους πολίτες, μέσω της συνεχούς συνεργασίας για την παραγωγή αποτελεσμάτων. Έτσι, το σεμινάριο αυτό στοχεύει στη συνεργατική εξέλιξη και παραγωγή έρευνας ανάμεσα στους ερευνητές του Κόμβου Επιστήμης των Πολιτών ΑΠΘ και τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την παραπληροφόρηση από τα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα. Περιλαμβάνει τον ακριβή προσδιορισμό του προβλήματος, τις συνέπειες του στην κοινωνία και την παρουσίαση - εξοικείωση με ψηφιακά εργαλεία που έχει αναπτύξει το Εργαστήριο Επιστήμης Δεδομένων και Παγκόσμιου Ιστού (DataLab) τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλλουν στον εντοπισμό και ανάλυση του προβλήματος.

 

Το σεμινάριο, απευθύνεται πρωτίστως στις/στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, αλλά είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό έπειτα από εγγραφή.

 

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 έως τις 12:00 μ.μ. στον σύνδεσμο:

https://survey.auth.gr/index.php/619645?newtest=Y&lang=el

(αν ο σύνδεσμος δεν ανοίγει αυτόματα, μπορείτε να τον αντιγράψετε και να επικολλήσετε στον φυλλομετρητή).

 

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους στο email που θα έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική φόρμα, από την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 και ώρα 22:00. Στο email που θα λάβουν θα περιλαμβάνεται ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση.

Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων, θα τηρηθεί η χρονική σειρά υποβολής των αιτήσεων.

 

Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν στην ολοκλήρωση του σεμιναρίου, μετά και την πραγματοποίηση της δεύτερης συνάντησης (σε όσες/όσους παρακολουθήσουν και τις δυο συναντήσεις).

 

Η Υπεύθυνη  Α.Υ. Σταματοπούλου Γεωργίτσα

 

 

Η Δ/ντρια Δ/νσης Π.Ε. Δυτ. Αττικής

 

 

 

 

 

Παναγιώτα Παναγιωτοπούλου

 

 

 


Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Πρόσκληση σε δια ζώσης σεμινάριο πολιτιστικών θεμάτων με θέμα: "«Τα κάλαντα του Λαζάρου»- μια διαθεματική και συμπεριληπτική προσέγγιση"

Η Διεύθυνση Α/Θμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, οργανώνουν δια ζώσης σεμινάριο πολιτιστικών θεμάτων με θέμα:

"Τα κάλαντα του Λαζάρου"

Μια διαθεματική και συμπεριληπτική προσέγγιση


 Την Τρίτη 4 Απριλίου 2022 και ώρα 17.30-19:30

στο 9ο Δ.Σ. Ελευσίνας (Αφών Κυπραίου 45 -τηλ.2105546256)

 

Σκοπός του βιωματικού σεμιναρίου είναι να επιχειρηθεί η διαθεματική προσέγγιση στο λιγότερο γνωστό κάλαντο του Λαζάρου, με εργαστήρι μουσικής – εικαστικών – θεάτρου και προτεινόμενα σχέδια εργασίας.

Η εκπαιδευτική πράξη δίνει πολυσχιδείς ευκαιρίες να γνωρίσουν οι μαθητές διαθεματικά και συμπεριληπτικά τις παραδόσεις του τόπου τους, ιδιαίτερα δε αυτών που σχετίζονται με τις μεγάλες γιορτές. Τα τραγούδια του αγερμού -τα γνωστά «κάλαντα»- ακούγονται, από την αρχαιότητα ως σήμερα,   από ομάδες παιδιών ή ενηλίκων τις παραμονές μεγάλων εορτών αλλά και της «πρώτης ανάστασης» του τετραήμερου Λαζάρου πριν την Κυριακή των Βαΐων.

Εισηγήτρια-εμψυχώτρια θα είναι η κα Αγγελική Κωνσταντακοπούλου, Διδάκτορας Μουσικής Παιδαγωγίας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. Εργάζεται ως δασκάλα γενικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα ερευνητικά και παιδαγωγικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην ενσωμάτωση της Μουσικής στην καθημερινή εκπαιδευτική πράξη και τη διαθεματική σύνδεση της Γλώσσας και της Μουσικής με τις άλλες τέχνες και γενικότερα τον Πολιτισμό.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής, με έμφαση στους νηπιαγωγούς, δασκάλους, μουσικούς, εικαστικούς και θεατρολόγους.

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, οι θέσεις είναι περιορισμένες. Κριτήριο επιλογής θα είναι η χρονοσήμανση της αίτησης. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 3/4/2023 και ώρα 12.00 μ.μ.

 

https://forms.gle/ScRJa7cJ6TBppxaLA

 

Τη Δευτέρα 3/4/2023 μετά τις 15.00 θα ειδοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί για τη δυνατότητα συμμετοχής τους στο μέιλ που έχουν δηλώσει και θα ενημερωθούν για τα απλά υλικά που θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους.

Θα δοθεί Φάκελος Εκπαιδευτικού Υλικού.

 

Οι Υπεύθυνες Π.Ε και Α.Υ. 

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Πρόσκληση σε διαδικτυακό σεμινάριο Αγωγής Υγείας για την Επαγγελματική εξουθένωση και ψυχική ανθεκτικότητα του εκπαιδευτικού


 

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Πέλλας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, συνδιοργανώνουν,  σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πέλλας «Όραμα», διαδικτυακό σεμινάριο Αγωγής Υγείας με θέμα:

 

«Επαγγελματική εξουθένωση και ψυχική ανθεκτικότητα του εκπαιδευτικού»

τη Δευτέρα 27/03/2023 και ώρες 18:00-20:00.

 

Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι εκπαιδευτικοί που, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, εκδηλώνουν την ανησυχία τους και την αγωνία τους, όσον αφορά στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να ανταποκριθούν στον δύσκολο ρόλο τους.           

Στόχοι του σεμιναρίου είναι να περιγραφούν οι συναισθηματικές και συμπεριφορικές συνιστώσες του φαινομένου της επαγγελματικής εξουθένωσης του εκπαιδευτικού, να αναζητηθούν οι αιτίες του, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συστημικό επίπεδο και να προταθούν τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής του. Τελικό ζητούμενο αποτελεί η ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας του εκπαιδευτικού απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο σημερινό σχολείο.  

 Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο κ. Χρήστος Τραμποσίνης, ψυχολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «Όραμα».

Απευθύνεται στις/στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που ανήκουν στις σχολικές μονάδες των άνω διευθύνσεων.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν την on line φόρμα συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 23/03/2023.

https://forms.gle/vPdEjJMAnic3znYBA

Για την επιλογή των εκπαιδευτικών θα ληφθεί υπόψη η συμμετοχή στο Δίκτυο Αγωγής Υγείας  και η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας WΕΒΕΧ. Ο σύνδεσμος θα σταλεί στο μέιλ των συμμετεχόντων την Παρασκευή 24/04/2023. 

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας: Γεωργίτσα Σταματοπούλου

 

 

Η Δ/ντρια Δ/νσης Π.Ε. Δυτ. Αττικής

 

 

 

Παναγιώτα Παναγιωτοπούλου

 

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Πρόσκληση συμμετοχής στην Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι βρισκόμαστε στο αφετηριακό σημείο λειτουργίας μιας νέας Ένωσης, που θα φέρει κοντά όλους εκείνους τους ανθρώπους που υπηρετούν την Αγωγή Υγείας στην εκπαίδευση!
👉Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας προσδοκά να έχει κοντά της Εκπαιδευτικούς (όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων) και Σχολικούς Νοσηλευτές, υπηρετούντες/σες και συνταξιούχους, που θέλουν να ενημερώνονται, να υποστηρίζουν και να εκφράζονται για προγράμματα και δράσεις που αφορούν στην ψυχική, κοινωνική και σωματική υγεία των παιδιών.
Η Ένωση πανελλαδικά θα ενημερώνει, ευαισθητοποιεί, εκπαιδεύει και θα υποστηρίζει θεσμικά θέματα που αφορούν τη Σχολική Αγωγή Υγείας.
Το νέο αυτό εγχείρημα είναι η φυσική συνέχεια του ιστορικού Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας και παρέχει πλέον την ευκαιρία σε όλους και όλες να συμμετέχουν, χωρίς καμία δέσμευση, συμπληρώνοντας μόνο τα στοιχεία τους στη φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση
Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή έως την προκήρυξη εκλογών, αποτελείται από τον πυρήνα του ΔΣ του Συλλόγου.
Είναι ιδιαίτερη η τιμή να έχω σε αυτήν, τη θέση της Προέδρου, με αντιπρόεδρο την εξαιρετική συναδέλφισσα Άννα Μπαφίτη, Κοινωνιολόγο, και μέλη την πρώην αεικίνητη Πρόεδρό μας στον ΠΣΕΑΥ, Μαρία Παπαδοπούλου, τον αγαπητό σε όλους Γραμματέα μας Γιάννη Τομπούλογλου, την πρώην Ταμία μας Ελένη Καβαζίδου και τη Χρυσάνθη Παλάζη. 
Σας περιμένουμε να πλουτίσετε το δυναμικό μας που ήδη έχει μεγαλώσει και να τεθείτε στην πρωτοπορία για την ανάδειξη της σημασίας της Σχολικής Αγωγής Υγείας στο σύγχρονο σχολείο! Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία που τυχόν χρειάζεστε.

Η Πρόεδρος
Γ. Σταματοπούλου