Τρίτη 13 Μαΐου 2014

«ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ – ΑΓΑΠΩ – ΔΡΩ» ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ Α.Υ. 2014


Η Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας, διοργανώνει τριήμερο φεστιβάλ παρουσίασης των σχολικών προγραμμάτων στις 3-4-5 Ιουνίου 2014 με τίτλο:
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ Α.Υ. 2014
«ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ – ΑΓΑΠΩ – ΔΡΩ»

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όπως αυτή υλοποιείται μέσα από τα αντίστοιχα προγράμματα, εγκεκριμένα ή μη, καθώς επίσης και η παρουσίαση και η διάχυση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την υλοποίηση των σχολικών προγραμμάτων Π.Ε. και Α.Υ. κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με Α.Π. 163790/Γ7 της 31-10-2013. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται με το Δήμο Ελευσίνας και θα στεγαστεί στο Παλιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.
Κάθε πρόγραμμα μπορεί να εκπροσωπηθεί με έναν από τους παρακάτω τρόπους: έκθεση χειροτεχνημάτων, αφίσα, θεατρικό δρώμενο, βίντεο, μουσικό δρώμενο, ψηφιακή παρουσίαση. Η έκθεση θα στηθεί την Δευτέρα 2 Ιουνίου τις ώρες 14.00-20.00. Θα είναι επισκέψιμη για μαθητικές ομάδες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 08.30-14.00. Η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται με ευθύνη του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να παραλάβουν τα έργα της έκθεσης την Πέμπτη από 14:00 έως 16:00.

Οι μαθητές που θα επισκεφθούν την έκθεση θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν επίσης σε εκπαιδευτικές δράσεις σχεδιασμένες από συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς φορείς και συλλόγους, που έχουν άμεση σχέση με το περιβάλλον και την υγεία, όπως το SAFER INTERNET, το ΚΠΕ Ελευσίνας, το ΚΠΕ Δραπετσώνας, η Εθελοντική Ομάδα ΚΟΥΡΟΣ, ο Συντονιστικός Φορέας Προστασίας Βουρκαρίου, το Χαμόγελο του Παιδιού, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελευσίνας, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, η ACTION AID, το ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., η Εθελοντική Ομάδα ΘΡΙΑ, ο Ποδηλατικός Όμιλος Ελευσίνας κ.ά.
Οι σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους ή να επισκεφθούν το Φεστιβάλ παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Πέμπτη 22 Μαΐου.
Το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά τη συλλογή όλων των αιτήσεων.
 Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας : Σταματοπούλου Γεωργίτσα
Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπ/σης: Τσίγκου Αλεξάνδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου