Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Πρόσκληση σε διαδικτυακό σεμινάριο: «Η προστασία του παιδιού από την κακοποίηση και παραμέληση σε ένα σύγχρονο και δημοκρατικό σχολείο»

 



Οι Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας και Πειραιά και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, και σε συνεργασία με το Συνήγορο  του Παιδιού, προτίθενται να πραγματοποιήσουν  διαδικτυακή επιμόρφωση με θέμα:

«Η προστασία του παιδιού από την κακοποίηση και παραμέληση σε ένα σύγχρονο και δημοκρατικό σχολείο»

Την Τρίτη 01/03/2022  κατά τις ώρες 18:00 - 20:00.

Ομιλήτρια: κα Θεώνη Κουφονικολάκου

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα κακοποίησης/παραμέλησης, εμπορίας και εκμετάλλευσης παιδιών, καθώς και στον ρόλο του εκπαιδευτικού και του σχολείου στην πρόληψη, ανίχνευση και διαχείριση τέτοιων φαινομένων. Η συγκεκριμένη επιμόρφωση θα εμπλουτίσει το θεωρητικό πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και τους αντίστοιχους θεματικούς κύκλους των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.


Ομιλήτρια θα είναι η κ. Θεώνη Κουφονικολάκου, δικηγόρος και βοηθός  Συνήγορος του Πολίτη, αρμόδια για τα δικαιώματα του παιδιού και αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας.


Η διαδικτυακή επιμόρφωση απευθύνεται σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων των σχολείων αρμοδιότητας των Δ.Π.Ε Δυτικής Αττικής, Γ’ Αθήνας, Α’ Αθήνας, Δ’ Αθήνας, Πειραιά, , καθώς και τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας, το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, και τους σχολικούς ψυχολόγους  με ελεύθερη πρόσβαση. Απαιτείται προεγγραφή.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται  ηλεκτρονικά στην Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής:

https://forms.gle/MUtoJaJhFxP8pfVFA

έως και τη Δευτέρα 28/02/2022 και ώρα 12:00 (σε περίπτωση που η φόρμα δεν ανοίγει, αντιγράψτε το url του συνδέσμου και επικολλήστε το στη γραμμή διεύθυνσης στον φυλλομετρητή σας).


Στους ενδιαφερόμενους/ες θα σταλούν οι κωδικοί και οι οδηγίες πρόσβασης στη πλατφόρμα WEBEX όπου θα διεξαχθεί το σεμινάριο στο email που έχουν δηλώσει στη φόρμα συμμετοχής.

Η παρακολούθηση είναι προαιρετική και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές και Διευθύντριες και οι ΠροΪσταμένες,-οι των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς, το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και τους σχολικούς ψυχολόγους.

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Σταματοπούλου Γεωργίτσα.

 

 

 

 

 

 

Ο Διευθυντής Π.Ε. Δυτικής Αττικής

 

 

 

Ιωάννης Κάππος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου