Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: «ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙΣας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Άρηξις» των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, εισαγωγικό σεμινάριο με θέμα:
«Εφαρμόζοντας ένα Πρόγραμμα προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας μέσα στην τάξη: Ιδέες και προβληματισμοί».
Το εν λόγω σεμινάριο έχει σκοπό την ανάδειξη της σπουδαιότητας των Προγραμμάτων προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στο σχολείο και την ανάλυση των παραμέτρων που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι εκπαιδευτικοί κατά την υλοποίηση των ως άνω Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.
Το σεμινάριο, που δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση, θα διεξαχθεί, κατά το συνημμένο πρόγραμμα, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Άρηξις» (Σμύρνης 28, Αιγάλεω, τηλ. 210 5313243), (επισυνάπτεται χάρτης), την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 από 16:15 έως 21:15.
Απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσης Π.Ε. Δυτικής Αττικής, οι οποίοι δεν έχουν παρακολουθήσει αντίστοιχο εισαγωγικό σεμινάριο και θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν με τους μαθητές τους εγκεκριμένο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας ανάλογης θεματικής.
      Επισημαίνεται ότι προαπαιτείται η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε σεμινάρια Αγωγής Υγείας του Κέντρου Πρόληψης «΄Αρηξις» που θα ακολουθήσουν σύντομα και θα αφορούν στις «Δεξιότητες» του ΚΕΘΕΑ.
Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής  μέχρι 18/11/2014 στις 10.00 π.μ., ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/1YNsc9rTAD1g1VoSuNISMu8dpluaUR2eYcrYzCZlMwbo/viewform
   Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων να ενημερώσουν σχετικά τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.
Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας: Σταματοπούλου Γεωργίτσα.Ο Δ/ντής Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης
Δυτικής Αττικής
Παναγιώτης   Σπύρου«ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ»

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16:15- 16:30:
Προσέλευση – Εγγραφές

16:30- 18:30:
• Γνωριμία της ομάδας των συμμετεχόντων
• Στόχοι του σεμιναρίου
• Εισαγωγή σε θέματα επικοινωνίας και ενεργητικής ακρόασης
• Αναπτυξιακές ανάγκες της παιδικής ηλικίας

18:30- 18:45:
Διάλειμμα

18:45- 20:00:
• Ιδέες και προβληματισμοί γύρω από την υλοποίηση Προγραμμάτων προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

20:00- 20:15:
Διάλειμμα

20:15- 21:15:
• Εισαγωγή στη φιλοσοφία των προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων
• Η σημασία των προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων στον χώρο του σχολείου
• Ο ρόλος του δασκάλου ως συντονιστή-εμψυχωτή κατά την υλοποίηση Προγραμμάτων προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

Ολοκλήρωση του σεμιναρίου –Συμπεράσματα
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου