Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Σεμινάριο Αγωγής Υγείας: ¨Τεχνικές πρόληψης για παιδιά¨Οι Διευθύνσεις Π.Ε. Δυτικής Αττικής και Α΄ Αθήνας, διά των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Αγωγής της Υγείας "Αθηνά Αφαία" υλοποιούν βιωματικό σεμινάριο για δασκάλους με θέμα:
«Τεχνικές Πρόληψης για Παιδιά»

Το σεμινάριο περιλαμβάνει πέντε συναντήσεις. Θα διεξάγεται κάθε Πέμπτη από τις15.30 ως τις 19.00 στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Λεωφόρος Αθηνών 36 και Καστοριάς 12). Θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2018.     
Στοχεύει να παρουσιάσει με βιωματικό τρόπο στους συμμετέχοντες βασικές αρχές που διέπουν ένα Πρόγραμμα Πρόληψης και Αγωγής Υγείας για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το βασικό του εργαλείο είναι η ενεργός εκπαιδευτική προσέγγιση και προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευτικών.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής, φάκελο με ασκήσεις, σημειώσεις και άρθρα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε εκπαιδευτικούς των σχολείων  που υλοποιούν πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και δεν έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα πρόληψης στο παρελθόν.
Η συμμετοχή είναι προαιρετική και μπορούν να λάβουν μέρος μέχρι 4 εκπαιδευτικοί από τη ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής. 
Συντονίστρια των συναντήσεων θα είναι το στέλεχος πρόληψης του Κέντρου Πρόληψης ‘Αθηνά Αφαία’ Αναστασία Γουρουντή, Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Msc.

Το  πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής:
bd15173_1η Συνάντηση : Η μοναδικότητα μου.   
bd15173_ 2η Συνάντηση : Συνυπάρχω με τους άλλους ανθρώπους.
bd15173_ 3η Συνάντηση : Αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων.
bd15173_4η Συνάντηση : Προσέχω τον εαυτό μου.
bd15173_5η Συνάντηση : Δυναμική ομάδας – Κλείσιμο. 

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να στείλετε μέιλ στοagygeias@dipe-dytik.att.sch.gr (μέχρι την Παρασκευή 8  Φεβρουαρίου 2019).

Η Υπεύθυνη  Αγωγής Υγείας, Σταματοπούλου Γεωργίτσα


Ο Δ/ντής  Δ/νσης Π.Ε. Δυτικής Αττικής
Σπύρου Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου