Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Πρόσκληση σε βιωματικό σεμινάριο για τις Πολλαπλές Νοημοσύνες



Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στα πλαίσια της υποστήριξης των σχολικών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων και της ολιστικής προσέγγισής τους μέσω της Εκπαίδευσης για την Αειφορία, διοργανώνει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας τεσσάρων διδακτικών ωρών με θέμα:

«Αξιοποιώντας τη θεωρία των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση για την Αειφορία»

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο  4ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας (Αλκιβιάδου & Αρκαδίου, τηλ. 2105546265) τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 από τις 16:30 έως 20:30.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε 25 εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι επιθυμούν να ασκηθούν σε βιωματικές τεχνικές στην τάξη που αφορούν στην ανάπτυξη πολλαπλών δεξιοτήτων των μαθητών τους. Στοχεύει στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών γύρω από τη θεωρία των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης (Gardner), αλλά και στην αξιοποίησή της για τη δημιουργία ομάδων και το σχεδιασμό βιωματικών δραστηριοτήτων. Εστιάζει ιδιαίτερα στη διδακτική εφαρμογή της θεωρίας των πολλαπλών νοημοσυνών για αποτελεσματικότερη μάθηση στο σχολείο και επιτυχία στη ζωή.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα διερευνήσουν τις δικές τους Πολλαπλές Νοημοσύνες μέσα από σχετικό ερωτηματολόγιο, θα ανακαλύψουν το βαθμό ισχύος της καθεμιάς, θα δημιουργήσουν ομάδες ομοειδών ή μεικτών τύπων και θα σχεδιάσουν αντίστοιχες δραστηριότητες με άξονα την αειφορία στο χώρο του σχολείου ή της κοινότητας. Τόσο το θεωρητικό όσο και το εργαστηριακό μέρος του Προγράμματος θα υποστηριχτεί από τις Υπεύθυνες Αγωγής Υγείας, Γεωργίτσα Σταματοπούλου και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αλεξάνδρα Τσίγκου.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:
Επειδή ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος, θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι υλοποιούν εγκεκριμένο πρόγραμμα Α.Υ., Π.Ε. ή Π.Θ. και δεν έχουν προηγούμενη επιμόρφωση. Οι εκπαιδευτικοί που τελικά θα επιλεγούν θα ενημερωθούν στα προσωπικά τους e-mail. Το σεμινάριο είναι προαιρετικό και γίνεται χωρίς κόστος για το δημόσιο.




Ο Διευθυντής Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής






Παναγιώτης Σπύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου