Τα χαρακτηριστικά της είναι τα εξής:
- Πλούσια σε τροφές φ υ τ ι κ ή ς προέλευσης, όπως φρούτα, λαχανικά,δημητριακά και όσπρια.
- Ε λ α ι ό λ α δ ο ως βασικό έλαιο, που αντικαθιστά όλα τα άλλα λίπη και έλαια όπως βούτυρο, μαργαρίνη κτλ.
- Καθημερινή λήψη μικρών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως χαλλούμι,τυρί και γιαούρτι κατά προτίμηση χαμηλά σε λιπαρά.
- Κατανάλωση ψ α ρ ι ο ύ και πουλερικών σε εβδομαδιαία βάση (όχι καθημερινή).
- Αυγά μέχρι 3 την εβδομάδα ( περιλαμβάνονται και αυτά που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα).
- Κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, βοδινό κτλ.) μόνο λίγες φορές το μήνα.
- Καθημερινή άσκηση.
- Μέτρια κατανάλωση κρασιού (1 ποπτηράκι για τις γυναίκες και 2 για τους άντρες)
- Τα βασικά της χαρακτηριστικά απεικονίζονται σχηματικά στη πιο πάνω φωτογραφία.
Από την
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου