Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ




Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη η εισαγωγική εκδήλωση για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ με θέμα: «Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ»  στο Ισόγειο του ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 και διήρκησε από τις 18:00 έως 20:00, που διοργάνωσαν οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.
Η εκδήλωση χωριζόταν σε δύο μέρη, των θεωρητικών εισηγήσεων και της παρουσίασης προγραμμάτων Αγωγής Υγείας. Οι ομιλίες ξεκίνησαν με τον σύντομο χαιρετισμό του κ. Σπύρου Παναγιώτη, Δ/ντη Π.Ε. Δυτικής Αττικής και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και ακολούθησε η παρουσίαση των αξόνων του Κοινωνικού Σχολείου από την κα Καζέλα Κατερίνα, Σχ. Σύμβουλος της 56ης Περ. Π.Α. Αττικής με θέμα: ««Στόχοι και Περιεχόμενο του Κοινωνικού Σχολείου».
 Το πρόγραμμα συντόνισε ο κ. Παυλικάκης Γεώργιος, Σχ. Σύμβουλος Φυσικών, μέλος Οργανωτικής Επιτροπής
Στη συνέχεια, ο κ. Ρίσβας Γρηγόρης, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων και Επιστημονικός Συνεργάτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέλυσε τις διαστάσεις της παχυσαρκίας  και τις παρεμβάσεις πρόληψης σε παιδιά και εφήβους. Ο κ. Μαράκης Γεώργιος, Διατροφολόγος από τη Δ/νση Διατροφικής Πολιτικής και Ερευνών του ΕΦΕΤ, ανέλυσε την αξία του υγιεινού κολατσιού, τις συνέπειες των ενεργειακών ποτών και της υπερκατανάλωσης του αλατιού στην εισήγησή του: «Υγιεινές επιλογές κολατσιού στο σχολείο». Η τελευταία  από τις εισηγήσεις, ήταν του κ. Μπασχαλή Συμεών, Σχ. Συμβούλου Φυσικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής, που συνέδεσε την παιδική παχυσαρκία και την Άσκηση  με πολλά παραδείγματα και αρκετό χιούμορ.
Το δεύτερο μέρος της παρουσίασης των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, ξεκίνησε με την κα Αλεξανδροπούλου Αικατερίνη, Νηπιαγωγό στο 6ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας με το πρόγραμμα: «Δημιουργούμε μόνοι μας το δικό μας κολατσιό» και συνεχίστηκε με τους  Κωνσταντίνα Τζοβάρα, Δασκάλα και Μπαμπλέκη Στυλιανό, Εκπ/κό Φυσικής Αγωγής στο 6ο ΔΣ Άνω Λιοσίων με τη «Διατροφή + Άσκηση = Υγεία» και τους Στάθη Αναστασία, Εκπ/κό ΠΕ04.02 (Χημικός) και Λεβέντη Αγγελική ΠΕ02 (Φιλόλογος), Δ/ντρια στο 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας με το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας: «Υγιεινή διατροφή: παράγοντες σωματικής και πνευματικής ευεξίας».
.
Τις εργασίες της εκδήλωσης παρακολούθησαν οι: Βαρβάρα Νίκα Σχ. Σύμβουλος Μεγάρων, Παν. Πιτέλης, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ελευσίνας, Νίκος Χατζηστρακόσιας Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων και Μιχαηλίδης Μιχάλης μέλος της ίδιας Ένωσης, Ακριβή Αρβανίτη Προϊσταμένη Τμ. Επισκεπτών Υγείας του Θριασίου Νοσοκομείου, Δημ. Κατερινίτσας, Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Μεγάρων «Κούρος», Σωτήρης Γιαννόπουλος, εκπρόσωπος της Τροχαίας Μεγάρων, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης,  Σύλλογοι Γονέων από σχολεία της Δυτικής Αττικής και πολλοί άλλοι.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου