Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα «Βιβλία σε Ρόδες®» στη Δυτική Αττική


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας, συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα «Βιβλία σε Ρόδες®». Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ (ΑΠ97408/Γ7/ 18-07-2013 ΥΠΑΙΘ), έχει διαχειριστή την ΠΥΡΝΑ και δωρητή το ΙΣΝ.
Συνολικά 8 εκπαιδευτικοί σάκοι με τις αντίστοιχες θεματικές ενότητες Νερό, Δέντρα και Δάση, Δικαιώματα, Κήποι, Ταξίδια γεύσεων, Οικογένεια (για Νηπιαγωγείο και Α΄ Δημ.), Περιβάλλον (για Νηπιαγωγείο), Συναισθήματα (για Νηπιαγωγείο) θα διακινηθούν από τις αρχές Οκτωβρίου σε 56 σχολικές τάξεις της Διεύθυνσής μας. Τα «Βιβλία σε Ρόδες» στοχεύουν στην υποστήριξη των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, προάγοντας παράλληλα την ανάγνωση με την εισαγωγή μιας μικρής θεματικής «βιβλιοθήκης» μέσα στην τάξη. Κάθε σάκος δανείζεται για 4 εβδομάδες ανά σχολικό τμήμα, τα παιδιά διαβάζουν τα βιβλία στο σχολείο ή δανείζονται κάποια από αυτά στο σπίτι τους. Ακολουθούν στοχευμένες δημιουργικές δραστηριότητες στην τάξη.
Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση ενός σάκου στην τάξη τους καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε με τον έγκαιρο προγραμματισμό να γίνει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των βιβλίων και όλων των μέσων που προσφέρει το πρόγραμμα. Προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα.
Για δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα συμπληρώνετε την ακόλουθη φόρμα:






Ο Διευθυντής Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής



Παναγιώτης Σπύρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου