Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Πρόσκληση σε δια ζώσης σεμινάριο πολιτιστικών θεμάτων με θέμα: "«Τα κάλαντα του Λαζάρου»- μια διαθεματική και συμπεριληπτική προσέγγιση"

Η Διεύθυνση Α/Θμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, οργανώνουν δια ζώσης σεμινάριο πολιτιστικών θεμάτων με θέμα:

"Τα κάλαντα του Λαζάρου"

Μια διαθεματική και συμπεριληπτική προσέγγιση


 



Την Τρίτη 4 Απριλίου 2022 και ώρα 17.30-19:30

στο 9ο Δ.Σ. Ελευσίνας (Αφών Κυπραίου 45 -τηλ.2105546256)

 

Σκοπός του βιωματικού σεμιναρίου είναι να επιχειρηθεί η διαθεματική προσέγγιση στο λιγότερο γνωστό κάλαντο του Λαζάρου, με εργαστήρι μουσικής – εικαστικών – θεάτρου και προτεινόμενα σχέδια εργασίας.

Η εκπαιδευτική πράξη δίνει πολυσχιδείς ευκαιρίες να γνωρίσουν οι μαθητές διαθεματικά και συμπεριληπτικά τις παραδόσεις του τόπου τους, ιδιαίτερα δε αυτών που σχετίζονται με τις μεγάλες γιορτές. Τα τραγούδια του αγερμού -τα γνωστά «κάλαντα»- ακούγονται, από την αρχαιότητα ως σήμερα,   από ομάδες παιδιών ή ενηλίκων τις παραμονές μεγάλων εορτών αλλά και της «πρώτης ανάστασης» του τετραήμερου Λαζάρου πριν την Κυριακή των Βαΐων.

Εισηγήτρια-εμψυχώτρια θα είναι η κα Αγγελική Κωνσταντακοπούλου, Διδάκτορας Μουσικής Παιδαγωγίας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. Εργάζεται ως δασκάλα γενικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα ερευνητικά και παιδαγωγικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην ενσωμάτωση της Μουσικής στην καθημερινή εκπαιδευτική πράξη και τη διαθεματική σύνδεση της Γλώσσας και της Μουσικής με τις άλλες τέχνες και γενικότερα τον Πολιτισμό.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής, με έμφαση στους νηπιαγωγούς, δασκάλους, μουσικούς, εικαστικούς και θεατρολόγους.

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, οι θέσεις είναι περιορισμένες. Κριτήριο επιλογής θα είναι η χρονοσήμανση της αίτησης. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 3/4/2023 και ώρα 12.00 μ.μ.

 

https://forms.gle/ScRJa7cJ6TBppxaLA

 

Τη Δευτέρα 3/4/2023 μετά τις 15.00 θα ειδοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί για τη δυνατότητα συμμετοχής τους στο μέιλ που έχουν δηλώσει και θα ενημερωθούν για τα απλά υλικά που θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους.

Θα δοθεί Φάκελος Εκπαιδευτικού Υλικού.

 

Οι Υπεύθυνες Π.Ε και Α.Υ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου