Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Πρόσκληση στο σεμινάριο Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις στο σχολείο»Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση  Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, τη ΔΙΔΕ Δυτικής Αττικής, δια των αντίστοιχων  Υπευθύνων Αγωγής Υγείας  και το Γ.Ν.Ε. “Θριάσιο”, δια της Επιτροπής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Επισκεπτών Υγείας, συνδιοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το βιωματικό σεμινάριο με θέμα:

«Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις στο σχολείο».

Απευθύνεται στις/στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που ανήκουν στις σχολικές μονάδες των άνω διευθύνσεων. Σκοπός του βιωματικού σεμιναρίου είναι η απόκτηση βασικών θεωρητικών γνώσεων και δεξιοτήτων στις Πρώτες Βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις στο χώρο του σχολείου, με τις οποίες έρχονται σε επαφή οι εκπαιδευτικοί στην καθημερινότητά τους. Διακεκριμένοι ομιλητές με μακρά εμπειρία και επιστημονική γνώση θα καλύψουν την θεματολογία του σεμιναρίου σε θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση επείγοντος περιστατικού.
Το σεμινάριο “Πρώτες Βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις στο χώρο του σχολείου”, υλοποιείται εξ αποστάσεως και δια ζώσης και θα έχει συνολική διάρκεια 25 διδακτικών ωρών, εκ των οποίων οι 20 ώρες αφορούν σε εξ αποστάσεως μελέτη εκπαιδευτικού υλικού και οι υπόλοιπες θα πραγματοποιηθούν στο δια ζώσης σεμινάριο που θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Γ.Ν.Ε. “Θριάσιο” το Σαββατο 22/2/2020 και ώρα 10:00 με 14:00.  Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο δια ζώσης σεμινάριο θα είναι η επιτυχημένη ολοκλήρωση του εξ αποστάσεως σεμιναρίου.
Προκειμένου να προγραμματίσουμε έγκαιρα τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί να μεταβούν στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο και να υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής:
Για την επιλογή των εκπαιδευτικών θα ληφθεί υπόψη η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων. Μετά τη λήξη του προγράμματος και την πρακτική εξάσκηση, όσοι/ες συμμετάσχουν, θα λάβουν σχετική βεβαίωση. Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, καθώς το κόστος καλύπτεται από το Γ.Ν.Ε. Θριάσιο.
          
 Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Σταματοπούλου Γεωργίτσα.

Ο Δ/ντής Δ/νσης Π.Ε. Δυτ. Αττικής

Παναγιώτης ΣπύρουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου