Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Πρόσκληση εκπαιδευτικών για συμμετοχή στο σεμινάριο Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Μια φορά ήταν ένας, ήταν πολλοί, ήταν κανένας… Το λαϊκό παραμύθι ως μέσο ευαισθητοποίησης και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας»



Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, συνδιοργανώνουν με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Φαέθων», βιωματικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας με θέμα:

 «Μια φορά ήταν ένας, ήταν πολλοί, ήταν κανένας… Το λαϊκό παραμύθι ως μέσο ευαισθητοποίησης και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας»

Το σεμινάριο βασίζεται στα υλικά Πρόληψης, «Ο κήπος με τις 11 γάτες», «Παιχνίδια παιδιών», «Ο κήπος των συναισθημάτων».
Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να έρθουν  σε επαφή με τον πλούτο των λαϊκών παραμυθιών, αξιοποιώντας τα για την Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας του παιδιού. Στη διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου θα διαπραγματευτούμε θέματα συνεργασίας, εμπιστοσύνης, αυτοεκτίμησης, διαφορετικότητας, συναισθημάτων. Επίσης θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές του παραμυθιού από την αφηγήτρια, αξιοποιώντας τες για να φτιάξουν το δικό τους παραμύθι.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο συνολικής διάρκειας 25 ωρών, θα πραγματοποιηθεί  στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» (Αγ Νικολάου 21 και Εφύρας, Ίλιον 1ος όροφος), τις εξής ημερομηνίες και ώρες:
-          Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 και ώρες 16:30-20:30
-          Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρες 09:30-14:30
-          Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 και ώρες 09:30-14:30
-          Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 και ώρες 09:30-14:30
-          Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 και ώρες 09:30-14:30

Συντονίστριες του σεμιναρίου θα είναι η κα Ελένη Φίλιου, Κοινωνική Λειτουργός και η κα Μαρίνα Θετεκούς, Κοινωνιολόγος. Η αφήγηση λαϊκών παραμυθιών θα γίνει από την αφηγήτρια Βιολέτα Σολιδάκη.

Απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 άτομα. Είναι δωρεάν και θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο: https://forms.gle/sYJ3Xt1iRcqZffYu6  (σε περίπτωση που η φόρμα δεν ανοίγει, αντιγράψτε το url του συνδέσμου και επικολλήστε το στη γραμμή διεύθυνσης στον φυλλομετρητή σας)  έως και την Τρίτη 21/1/2020 και ώρα 12:00. Οι συμμετέχοντες-ουσες εκπαιδευτικοί θα ειδοποιηθούν στα προσωπικά τους μέιλ.

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Σταματοπούλου Γεωργίτσα.



Ο Δ/ντής της Δ/νσης Π.Ε. Δυτικής




Παναγιώτης Σπύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου