Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Πρόσκληση σε βιωματικό σεμινάριο για την Αειφορική Μεσογειακή Διατροφή στο σχολικό κυλικείο


Η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, οργανώνει βιωματικό σεμινάριο για τη Μεσογειακή Διατροφή με θέμα:

« Η Αειφορική Μεσογειακή Διατροφή στο σχολικό κυλικείο και στην Κοινότητα. Πρόληψη, φροντίδα, ενδυνάμωση.»

 που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στο ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας - Τμήμα Πολιτισμού ( Παγκάλου και Κίμωνος 11, δίπλα στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ελευσίνας) και ώρες 16.30-20.00.
Σκοπός του βιωματικού σεμιναρίου είναι η προαγωγή της διατροφικής αγωγής καθώς και  της σωματικής και ψυχικής Υγείας των μελών της εκπαιδευτικής και της ευρύτερης Κοινότητας. Ανιχνεύει τρόπους υλοποίησης των αρχών της Μεσογειακής Διατροφής στο σχολικό κυλικείο και προσανατολίζεται στην ανάπτυξη σχέσεων και συνδέσεων της σχολικής και της τοπικής κοινότητας στην προσπάθεια της μετατροπής του σχολείου σε Αειφόρο Σχολείο.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από την Περσεφόνη Τσιμάκη, μέλος του Σ.Π.Ε. του εγκεκριμένου προγράμματος «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο» και την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της Δ/νσης Π.Ε. Δυτικής Αττικής, θα είναι διάρκειας 4 διδακτικών ωρών και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που υλοποιούν προγράμματα Αγωγής Υγείας αντίστοιχης θεματολογίας καθώς επίσης και στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο τοπικό μας δίκτυο: «Σχολείο Αειφόρο: Αλλάζουμε το χώρο, τις μεθόδους, τις σχέσεις».
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται θα πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω ηλεκτρονική αίτηση:


μέχρι την Παρασκευή 1 Απρίλίου 2016 και ώρα 10.00 π.μ.. Τα ονόματα των συμμετεχόντων  θα ανακοινωθούν την Παρασκευή στις 12.00 π.μ. και θα σταλεί ο κατάλογος στα σχολεία.

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Σταματοπούλου Γεωργίτσα.







Ο Δ/ντής  Δ/νσης Π.Ε. Δυτικής Αττικής






Σπύρου Παναγιώτης




Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Πράσινες ιστορίες με συναίσθημα: Από το βιβλίο στη γραφή και στη δράση» με την Ελένη Σβορώνου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
«Πράσινες ιστορίες με συναίσθημα: Από το βιβλίο στη γραφή και στη δράση»
με την Ελένη Σβορώνου, του WWF Ελλάς
που θα υλοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μάνδρας-Ειδυλλίας την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 ώρες 5-8μμ

A/A
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
1
ΑΙΒΑΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
ΠΕ60
3ο Ν/Γ Ελευσίνας
2
ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΛΙΜΕΡΟΥ
ΠΕ60
9ο Ν/Γ Άνω Λιοσίων
3
ΑΝΘΗ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ
ΠΕ60
9ο Ν/Γ Άνω Λιοσίων
4
ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΡΟΜΙΤΣΑΡΗ
ΠΕ70
1ο Δ.Σ. Ασπροπύργου
5
ΣΟΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΕ60
8ο Ν/Γ Μεγάρων
6
ΒΑΡΕΛΑ ΕΛΕΝΗ
ΠΕ70
9ο Δ.Σ. Μεγάρων
7
ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
ΠΕ60
11ο Ν/Γ Ασπροπύργου
8
ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
ΠΕ70
1ο Δ.Σ. Ασπροπύργου
9
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΥΡΜΑ
ΠΕ70
10o Δ.Σ. Άνω Λιοσίων
10
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
ΠΕ60
8ο Ν/Γ. Μεγάρων
11
ΝΑΤΑΣΣΑ ΣΑΡΡΗ
ΠΕ70
11ο Δ.Σ. Ελευσίνας
12
ΔΡΟΜΠΟΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΠΕ70
3ο Δ.Σ. Μεγάρων
13
ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΟΦΙΑ
ΠΕ60
6ο Ν/Γ Μάνδρας
14
ΕΡΑΣΜΙΑ ΔΑΝΙΗΛ
ΠΕ70
11ο Δ.Σ. Ελευσίνας
15
ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΚΟΠΛΙΑ
ΠΕ70
11ο Δ.Σ.  Ελευσίνας
16
ΑΝΘΗ ΣΕΒΑΣΜΙΑ
ΠΕ70
8ο Δ.Σ. Ελευσίνας
17
ΜΠΙΣΣΙΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΠΕ 70
9ο Δ.Σ. Ασπροπύργου
18
ΜΑΡΘΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΕ70
8ο Δ.Σ. Ελευσίνας

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Βιωματικό Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής στη Δυτική Αττική : «Πράσινες ιστορίες με συναίσθημα: Από το βιβλίο στη γραφή και στη δράση»



Η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας στα πλαίσια στήριξης των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα:

«Πράσινες ιστορίες με συναίσθημα: Από το βιβλίο στη γραφή και στη δράση»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μάνδρας-Ειδυλλίας (Θεμιστοκλέους 10, Μάνδρα, τηλ. 2105555311). Συντονίστρια: η Ελένη Σβορώνου, Συγγραφέας, Υπεύθυνη της ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης του WWF Hellas.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εξοικειωθούν οι εκπαιδευτικοί με την τεχνική της δημιουργικής γραφής, ώστε αυτή να τεθεί στην υπηρεσία των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Στόχοι του σεμιναρίου είναι: να ευαισθητοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί για τη σημασία των χώρων πρασίνου της πόλης, να εξασκηθούν στη χρήση του εργαλείου Greenspaces για καταγραφή χώρων πρασίνου, να κατανοήσουν την σημασία της ποιότητας ζωής στην πόλη, να αναδειχτούν οι δεξιότητες του ενεργού πολίτη για αναβάθμιση των χώρων, να καλλιεργηθεί η φιλαναγνωσία καθώς και η συναισθηματική νοημοσύνη μέσω της επαφής με τη φύση και μέσω της δημιουργικής γραφής.
Προτείνεται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο να εγγράψουν τα σχολεία τους από πριν στο Πρόγραμμα του WWF «Καλύτερη Ζωή» (http://kalyterizoi.gr/) και συγκεκριμένα στη δράση Greenspaces, ώστε η εμπειρία που θα αποκομίσουν να συνδεθεί με αυτή τη δράση.
          Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν 25 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, που υπηρετούν σε σχολεία της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι και την Δευτέρα 20/3/2016 ώρα 10:00 στον παρακάτω σύνδεσμο:
Τα ονόματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης την Δευτέρα 21/3/2016 το μεσημέρι, και θα κοινοποιηθούν στα προσωπικά μέιλ όλων των αιτούντων.

Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Τσίγκου
Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Γωγώ Σταματοπούλου









Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής




Άγγελος Τσεβρεμές

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Εισηγήσεις στο σεμινάριο του Τοπικού Δικτύου για το αειφόρο σχολείο

Παρουσίαση των στόχων του Τοπικού Δικτύου της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής «Σχολείο Αειφόρο: Αλλάζουμε το χώρο, τις μεθόδους, τις σχέσεις» από τις συντονίστριες Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας σε σεμινάριο που έγινε στο 7ο ΔΣ Ασπροπύργου στις 5-3-2016 στα πλαίσια του δικτύου.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

1ο Σεμινάριο Τοπικού Δικτύου για το Αειφόρο Σχολείο


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας στα πλαίσια λειτουργίας του Τοπικού Δικτύου «Σχολείο Αειφόρο: Αλλάζουμε το χώρο, τις μεθόδους, τις σχέσεις», διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο έξι διδακτικών ωρών για τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο εν λόγω δίκτυο.
Το σεμινάριο έχει θέμα «Μεθοδικά οδηγούμε τα σχολεία μας προς την αειφορία» και θα πραγματοποιηθεί στο 7ο Δ.Σ. Ασπροπύργου (Νέα Ζωή, τηλ. 2105595091, επισυνάπτονται οδηγίες πρόσβασης) το Σάββατο 5 Μαρτίου από τις 9:00 έως τις 14:15.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναδειχτούν τα χαρακτηριστικά του αειφόρου σχολείου, να διερευνηθούν οι παράγοντες που συντελούν στον μετασχηματισμό του σχολείου σε αειφόρο, καθώς και τα εμπόδια που συναντά η υλοποίησή του. Θα γίνουν θεωρητικές εισηγήσεις και βιωματικό εργαστήριο με μία δημιουργική μέθοδο συναφή με την μέθοδο του “World Café”, που υπάρχει στη διεθνή και ελληνική βιβλιογραφία και προωθεί τη συμμετοχική διαδικασία για ανταλλαγή γνώσεων, ουσιαστικό διάλογο και επίλυση προβλήματος. Μετά το τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί θα είναι ικανοί να χρησιμοποιούν ένα μεθοδολογικό εργαλείο συλλογικής σκέψης στις σχολικές τους τάξεις και να αναλαμβάνουν δράσεις για την αειφορία στα σχολεία τους μέσα από διασχολικές και άλλες συνεργασίες.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:00- 09:15Προσέλευση- Εγγραφές
09:15-09:30«Στόχοι του Τοπικού Δικτύου»Αλεξάνδρα Τσίγκου & Γεωργίτσα Σταματοπούλου, Υπεύθυνες Π.Ε & Α.Υ. ΔΠΕ Δυτικής Αττικής
09:30-09:45Το Πρόγραμμα: «ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε»Αγγελική Τρικαλίτη, Πρόεδρος ΣΠΕ της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
09:45-10:00«Από το Café philosophique στο Café της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»Ιωάννα Ντίνου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Γ΄ Αθήνας
10:00-13:30Βιωματικό εργαστήριοΣυντονίστριες:
Ιωάννα Ντίνου, Αλεξάνδρα Τσίγκου, Γεωργίτσα Σταματοπούλου, Υπ/νες ΠΕ και ΑΥ
10:00-11:30«Συζητάμε για την έννοια της αειφορίας στο καφέ της περιβαλλοντικής» σε έξι γύρους των 15΄-Καταγραφή απόψεων
11:30-12:00Διάλειμμα για καφέ και συλλογικό τραπέζι
12:00-12:30«Μια τοιχογραφία κοκκινοπρασινομπλέ!»
12:30-12:50«Dotmocracy- Σκεφτόμαστε πριν… και τώρα ψηφίζουμε!»
12:50-13:30«Ένας ένας τη φορά παίρνει τη σκυτάλη!»- Συζήτηση σε ολομέλεια
13:30-13:45«Χτίζουμε το αειφόρο σχολείο» Συμπεράσματα για τα δομικά χαρακτηριστικά τουΑλεξάνδρα Τσίγκου & Γεωργίτσα Σταματοπούλου, Υπ/νες ΠΕ & ΑΥ
13:45-14:00«Σύνθεση λογότυπου- Ραντεβού για κοινές δράσεις»Αλεξάνδρα Τσίγκου & Γεωργίτσα Σταματοπούλου, Υπ/νες ΠΕ & ΑΥ
14:00-14:15Αξιολόγηση του σεμιναρίου

Ίδρυση και Συγκρότηση Τοπικού Δικτύου για το Αειφόρο Σχολείο


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνέχεια της από 26/1/2016 με Αρ. Πρωτ. Φ23/277 πρόσκλησής της προς τα σχολεία, εγκρίνει την Ίδρυση Τοπικού Δικτύου για τη σχολική χρονιά 2015-2016 με τίτλο:

«Σχολείο Αειφόρο: Αλλάζουμε το χώρο, τις μεθόδους, τις σχέσεις».

Το ΤΔ θα συντονίζεται από τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Τσίγκου και Αγωγής Υγείας Γωγώ Σταματοπούλου. Το δίκτυο εντάσσεται στις δράσεις της «Έδρας UNESCO για την Διαχείριση και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στην Μεσόγειο», υπό την επιστημονική εποπτεία του καθηγητή κ. Μιχαήλ Σκούλλου.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
Σκοπός του ΤΔ είναι να γίνει πεδίο για γόνιμο προβληματισμό και ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα στους μαθητές και εκπαιδευτικούς σχετικά με τρόπους και πρακτικές που συνδέονται με τις αειφορικές λειτουργίες του σχολείου.

ΣΤΟΧΟΙ
Το ΤΔ έχει κύριο στόχο τον συντονισμό και την υποστήριξη των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Δυτικής Αττικής, τα οποία επιθυμούν να  μετασχηματιστούν σε αειφόρα, καθώς και την ανάπτυξη της επικοινωνίας μεταξύ τους και με ολόκληρη την σχολική κοινότητα, την ενίσχυση πρωτοβουλιών διασχολικών συνεργασιών και συνεργασιών με την τοπική κοινότητα, την επιμόρφωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών, την δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ
Ο μετασχηματισμός των σχολείων σε αειφόρα γίνεται με τη μεθοδολογία της ολιστικής σχολικής προσέγγισης (whole school approach) και την επεξεργασία των 8 πυλώνων εισόδου:
 1. Δημοκρατία- συμμετοχή 
2. Προαγωγή της μάθησης 
3. Προαγωγή των τεχνών και του πολιτισμού 
4. Αειφορικό κτίριο και αυλή 
5. Εξοικονόμηση ενέργειας και βιώσιμες μετακινήσεις 
6. Εξοικονόμηση φυσικών πόρων 
7. Προαγωγή της Υγείας 
8. Από την τοπική στην παγκόσμια κλίμακα.

Οραματικά, το Σχολείο ως Αειφόρο προάγει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, καλλιεργεί πνεύμα ομαδικό, προωθεί διαδικασίες συνεργασίας, δίνει ευκαιρίες να ασχοληθούν όλοι με τα κοινά και τη διαχείρισή τους. Το Σχολείο ως Αειφόρο διαμορφώνει ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες μέσα από βιωματικές μεθόδους μάθησης, που τους ενεργοποιούν στην κατάκτηση της γνώσης. Το Σχολείο ως Αειφόρο δίνει τη δυνατότητα σε όλους να νοιάζονται και να παρεμβαίνουν στο χώρο τους ενεργητικά διαμορφώνοντας οι ίδιοι τα παιδαγωγικά κριτήρια. Κατ’ επέκταση τα Αειφόρα Σχολεία λειτουργούν ως ζωντανές κοινότητες μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες όλων των εμπλεκόμενων μελών τους: της διεύθυνσης, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονέων, της τοπικής κοινότητας.

Το Αειφόρο Σχολείο θέτει τα θεμέλιά του στην Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, προάγει την Υγεία, τον Πολιτισμό και την προστασία του Περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, για να προχωρήσει πέρα από αυτά σε μια ολιστική προσέγγιση των δράσεών του.

Συνοπτικά το Σχολείο, για να μετασχηματιστεί σε Αειφόρο, κινείται σε τρεις άξονες:
  • μετασχηματίζει το χώρο του (τις αίθουσες, τους διαδρόμους, την αυλή, τον κήπο)
  • μετασχηματίζει τις μεθόδους διδασκαλίας (προάγοντας σε μεγάλο βαθμό τις βιωματικές, ανακαλυπτικές, ερευνητικές, ομαδοσυνεργατικές μεθόδους)
  • μετασχηματίζει τις σχέσεις των εμπλεκομένων μελών του με τακτικές συνελεύσεις και συνεργασίες προάγοντας τη δημοκρατία και την ισοτιμία.

Επιστημονική Επιτροπή
  1. Μιχαήλ Σκούλλος, ΕΚΠΑ/Έδρα ΟΥΝΕΣΚΟ για την αειφόρο ανάπτυξη και την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη στη Μεσόγειο
  2. Αγγελική Τρικαλίτη, δρ Χημείας, τ. Σχ. Σύμβουλος Χημικών, Συντονίστρια Προγράμματος “Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο”
  3. Μαρίνα Δεδούλη, δρ Ψυχολόγος, τ. Σχ. Σύμβουλος Φιλολόγων, Μέλος ΠΟ Προγράμματος “Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο”
  4. Γιώργος Παυλικάκης, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ04
  5. Βαρβάρα Νίκα, δρ, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ70
  6. Κατερίνα Καζέλα, δρ Σχ. Σύμβουλος ΠΕ60
  7. Μαρία Δημοπούλου, Υπ/νη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΠΕ Α΄ Αθήνας

Συντονιστική Επιτροπή
  1. Αλεξάνδρα Τσίγκου, Υπ/νη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΠΕ Δυτικής Αττικής
  2. Γωγώ Σταματοπούλου, Υπ/νη Αγωγής Υγείας ΔΠΕ Δυτικής Αττικής
  3. Σταμάτα Βαβούλη, Διευθύντρια 7ου Δ.Σ. Ασπροπύργου
  4. Ασημίνα Πισπιρίγκου, Προϊσταμένη 2ου Νηπ/γείο Άνω Λιοσίων
  5. Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, δάσκαλος 2ου Δ.Σ. Νέας Περάμου

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Για να ενταχθεί ένα σχολείο στο Τοπικό Δίκτυο απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:
α) Η υλοποίηση ποικιλίας Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας ή Πολιτιστικών Θεμάτων)
β) Η ενεργός συμμετοχή του Διευθυντή ή της Διευθύντριας και δύο τουλάχιστον εκπαιδευτικών για τα Δημοτικά σχολεία, ενώ για τα Νηπιαγωγεία αντίστοιχα της Προϊσταμένης και μίας τουλάχιστον Νηπιαγωγού.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Α/ΑΣΧΟΛΕΙΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ/ΤΡΙΑ-ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
15ο ΔΣ ΕλευσίναςΠαναγιώτα ΑντωνιάδηΕλπινίκη Μιχάλη
Ιουλία Δρετάκη
Ευφροσύνη Δόβα
Δέσποινα Λάσκου
Βασιλική Ιωάννου
Γεώργιος Στρούζας
Αθηνά Λακιάρα
Αικατερίνη Ρεπόρτερ
22ο ΔΣ ΑσπροπύργουΔιονυσία ΤέντεΑγγελική Ηλία
Βασιλική Πετρογιώργου
Μαρία Σαργιώτη
Ευστρατία Καρασαββίδου
Σοφία Λουκίσα
Μαρία Πέππα
Μαρία Ιωάννα Κουκουλά
Ελένη Αποστόλου
Βαία Ντελή
31ο ΔΣ ΑσπροπύργουΙωάννης ΣυμεωνίδηςΕλένη Λιάκου
Θεοδώρα Γρομητσάρη
Σοφία Κωστάκη
Ελένη Πανουκλιά
47ο ΔΣ ΑσπροπύργουΣταμάτα ΒαβούληΔιονυσία Γιώτη
Ελένη Ζαίμη
Κωνσταντίνος Σαπουντζής
59ο ΔΣ ΜεγάρωνΕλευθερία ΚαλαϊτζήΕλένη Βαρελά
Αικατερίνη Παπαφράγκου
62ο ΔΣ Νέας ΠεράμουΕυγενία ΑλεξοπούλουΕλένη Αγερικού
Χαράλαμπος Παναγιωτίδης
7ΔΣ ΦυλήςΧρυσούλα ΚρομμύδαΜαρία Παπαναστασίου
Ελένη Χαρατσάρη
Νίκη Φαρατζή
85ο Νηπ ΕλευσίναςΒασιλική ΣκουρλήΘεοδώρα Πουρή
Γαρυφαλιά Τζίκα
9Νηπιαγωγείο ΦυλήςΓεωργία ΠαπαθανασίουΕυαγγελία Κατσαρού
Σοφία Τσίπρα
102ο Νηπ Άνω ΛιοσίωνΠολυχρονίτσα ΙωαννίδουΑσημίνα Πισπιρίγκου
Σοφία Μαριάννα
112ο Νηπ ΖεφυρίουΧαλκιώτου ΜαρίαΓεωργία Σκεπετάρη
Χριστίνα Παπαγιάννη
123ο Νηπ ΜεγάρωνΦωτεινή ΚοντοπούλουΚυριακοπούλου Αικατερίνη
138ο Νηπ ΜεγάρωνΣοφία ΜητροπούλουΒασιλική Μακρυγιάννη
Παγώνα Λουκά
146ο Νηπ ΜεγάρωνΚωνταντίνα Δουφεξή

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Στα πλαίσια του Τοπικού Δικτύου θα αναπτυχθούν διασχολικές συνεργασίες και άνοιγμα στην τοπική κοινωνία μέσω συνεργασιών των σχολείων με τοπικούς φορείς. Επίσης θα αναπτυχθούν συνεργασίες με τα αντίστοιχα Τοπικά Δίκτυα που έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν πιλοτικά σε άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Αττικής, καθώς επίσης και με πανελλήνιες αντίστοιχες πρωτοβουλίες άλλων φορέων.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας
Τομέας Δημόσιας Υγείας Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας ΘΡΙΑΣΙΟ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Για την επιστημονική και παιδαγωγική επιμόρφωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα υλοποιηθεί κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων, με έμφαση στη συμμετοχική και βιωματική εργασία. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν τις σχετικές επιμορφώσεις δρώντας πολλαπλασιαστικά και μεταφέροντας το πνεύμα της αειφορίας στα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας.

ΔΙΑΧΥΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ
Οι δραστηριότητες του Τοπικού Δικτύου θα διαχέονται διαδικτυακά μέσα από Ιστοσελίδα,  που θα δημιουργηθεί στην πορεία για τον σκοπό αυτό.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Η διάρκεια λειτουργίας του ΤΔ θα είναι ετήσια, θα αφορά τη σχολική χρονιά 2015-2016 και ενδέχεται να παραταθεί μετά το πέρας της.