Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

11 Φεβρουαρίου 2014: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου- Ανοιχτή συνεδριακή Ημερίδα στο "Δημόκριτο"


Την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014, θα εορταστεί για ενδέκατη φορά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

Με αφορμή τον ενδέκατο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, η Δράση Saferinternet.gr συνδιοργανώνει με το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος" ανοιχτή συνεδριακή ημερίδα στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δημόκριτου, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014. Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου, όπως και να δηλώσετε συμμετοχή παρακολούθησης.

Φέτος, είχαμε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών στη δράση των Πρεσβευτών μας, με 223 φορείς απ' όλη την Ελλάδα. Σχολεία, δήμοι, τοπικά συμβούλια, βιβλιοθήκες, σχολικοί σύμβουλοι, σύλλογοι γονέων θα δράσουν ως πολλαπλασιαστές της ημέρας αυτής, μεταδίδοντας το φετινό σύνθημά της:  «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!», μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων στο σχολείο, θεατρικών, ποιημάτων, μουσικών δρώμενων, ημερίδων προς γονείς/εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς, δημιουργία ιστολογίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου