Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

“Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους το 2012″ εκπαιδευτικό πρόγραμμα -προτάσεις δραστηριοτήτων

Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους το 2012″ -ένα πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προτάσεις δραστηριοτήτων-



http://www.unicef.gr/chrights.php


Με αφορμή την επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου) η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας. Στόχος του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με τα δικαιώματά τους και να εκφραστούν δημιουργικά.
Εκατοντάδες ομαδικές εργασίες από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας, αλλά και από σχολεία του εξωτερικού, σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες, σχολεία μονοθέσια, σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές έχουν ήδη φθάσει στα γραφεία μας. Μέσα από τα έργα τους τα παιδιά μας στέλνουν το μήνυμα: "Όνειρό μας: να κάνουμε φίλους μας όλα τα παιδιά του κόσμου".

Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα για τα Δικαιώματα της Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Συμμετοχής των παιδιών όλου του κόσμου στην κοινωνία και για την ανάγκη προβολής της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις φάσεις:
  • Στην 1η φάση, οι εκπαιδευτικοί, που επιθυμούν να συμμετέχουν, ενημερώνουν τους μαθητές για τα δικαιώματα των παιδιών, όπως αυτά αναφέρονται στη Σύμβαση που υπογράφηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Τα μεν παιδιά του Νηπιαγωγείου ετοιμάζουν μια ομαδική αφίσα διαστάσεων 50Χ70 εκ., ενώ οι μαθητές του Δημοτικού φτιάχνουν βιβλίο-εφημερίδα με το ίδιο θέμα.
  • Στη δεύτερη φάση του προγράμματος όλα τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα παραλάβουν από τη UNICEF έναν Έπαινο Συμμετοχής για τη σχολική μονάδα. Επίσης ο κάθε μαθητής χωριστά θα παραλάβει το δικό του Έπαινο ως επιβράβευση και αναγνώριση των προσπαθειών του.
  • Στην τρίτη φάση, τέλος, τα έργα των σχολείων θα παρουσιασθούν σε έκθεση που θα διοργανώσει η UNICEF.
 

Όλες οι εργασίες θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου) από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης: 10:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00

Στη παραπάνω σελίδα θα βρείτε ενημέρωση για το πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου