Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Ίδρυση και λειτουργία Τοπικού Δικτύου Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Δημιουργώντας ένα Ασφαλές και Συμπεριληπτικό σχολείο»

 


Σύμφωνα με την  Υ.Α. 127261/Γ7/28-11-2006 για  την  ίδρυση και  λειτουργία θεματικών δικτύων Αγωγής Υγείας, το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής προτίθεται να ιδρύσει Τοπικό Δίκτυο Αγωγής Υγείας με τίτλο: 


 «Δημιουργώντας ένα Ασφαλές και Συμπεριληπτικό σχολείο».


Οι υποθεματικές που θα ασχοληθεί είναι: 

Συναισθηματική Αγωγή- Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και Σεξουαλική Αγωγή.


Στόχος του είναι η δικτύωση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών που ασχολούνται με θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας ή προγράμματα Αγωγής Υγείας και δραστηριοποιούνται σε στοχευμένες δράσεις πρόληψης, ενημέρωσης, συνεργασίας και ενδυνάμωσης της σχολικής κοινότητας.

Το δίκτυο αυτό θα συντονίζει τις δράσεις των σχολικών ομάδων, θα προωθεί τη συνεργασία μεταξύ τους με την ανταλλαγή υλικού – εμπειριών-δράσεων και θα προσφέρει  επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα Αγωγής Υγείας των παραπάνω θεματικών.


Παράλληλα, θα αναπτύσσει συνεργασίες με Πανεπιστήμια (π.χ. ΠΑΔΑ) για επιστημονική υποστήριξη, me και με φορείς πχ Κ.Υ. Ελευσίνας,  Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (Saferinternet4kids), Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού  και με πρόσωπα επιστημονικού κύρους.

To δίκτυο θα λειτουργήσει κατά το σχολικό έτος 2022-23, ενώ η επικοινωνία των μελών του σχεδιάζεται να γίνει σε τακτά διαστήματα δια ζώσης ή  μέσω σύγχρονης πλατφόρμας επικοινωνίας, ή/και μέσω ιστολογίου που θα δημιουργηθεί από την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας και μέλη του Δικτύου.

Οι σχολικές μονάδες  που επιθυμούν να συμμετέχουν στο δίκτυο να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής μέχρι 20/12/2022 στον σύνδεσμο:

https://forms.gle/ErhqKpSx16w1UTyZ9

 

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Σταματοπούλου Γεωργίτσα

 

Η Δ/ντρια Δ/νσης Π.Ε. Δυτ. Αττικής

 

 

 

Παναγιώτα Παναγιωτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου