Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Διοργάνωση Ημερίδας με αντικείμενο την Αξιοποίηση της τεχνικής του Animation ως Εργαλείο Μάθησης




Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας και το ΤΕΙ Αθήνας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: 
«Η Μεταμόρφωση ενός Σκουπιδιού σε Πολίτη της Ανακυκλούπολης. Ένας Δημιουργικός και Καινοτόμος Τρόπος Ανακύκλωσης με Αξιοποίηση της τεχνικής του Animation ως Εργαλείο Μάθησης».

5ο Δημοτικό Ελευσίνας (Εθν. Αντιστάσεως 6 & Τριπτόλεμου, Χάρτης)
Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018
16:30-20:30

Στόχοι της ημερίδας είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με την ανάπτυξη του σχεδίου εργασίας «Συμμετέχω στην δημιουργία πολιτών της Ανακυκλούπολης» (αριθμός έγκρισης 42/12-10-2017 από το ΔΣ του ΙΕΠ) και η συμμετοχή τους σε βιωματικό  εργαστήριο  δημιουργίας (σενάριο- animation- κατασκευή) πολιτών της Ανακυκλούπολης με επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Για την πληρέστερη υποστήριξη των εκπαιδευτικών θα ακολουθήσουν άλλες δύο ημερίδες ανατροφοδότησης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων αντίστοιχα.
Αυτό το σχέδιο εργασίας είναι μια συνεργατική δράση δημιουργίας animation με ποικίλες οικολογικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές προεκτάσεις και υλοποιείται στο πλαίσιο του  πρωτόκολλου συνεργασίας που έχει συναφθεί μεταξύ του ΤΕΙ Αθήνας και του Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία του Φεστιβάλ Εκπαιδευτικών ταινιών «Σύνθεσις» και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης. Μέσω του προτεινόμενου σχεδίου εργασίας, οι μαθητές εμπλέκονται στην ανάπτυξη ενός οπτικοακουστικού σχεδίου εργασίας μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων έργων, εξοικειώνονται με καλές πρακτικές δημιουργικής ανακύκλωσης και αναπτύσσουν θετική στάση σε ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Παράλληλα, η δράση αυτή κινείται στην κατεύθυνση της ένταξης με δημιουργικό τρόπο των ψηφιακών μέσων έκφρασης με την τεχνική του animation στο σύγχρονο κοινωνικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον όπου στο πλαίσιο των αρχών ενεργητικής μάθησης απαιτεί  η εκπαιδευτική κοινότητα να είναι  δημιουργός περιεχομένου σε ανοιχτά περιβάλλοντα επικοινωνίας και μάθησης και όχι απλά καταναλωτής και παθητικός θεατής.
Μέσω της ιστοσελίδας www.recycleland.gr παρέχεται στους εμπλεκόμενους υποστηρικτικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει:
·         Εκπαιδευτικό υλικό δημιουργίας animation που ανανεώνεται συνεχώς.
·         Υλικό έμπνευσης και χώρο διαμοιρασμού των δημιουργιών τους  με άλλους συμμετέχοντες στο σχέδιο εργασίας
·         Υλικό αφόρμησης από τις ιστορίες της Ανακυκλούπολης που έχουν ήδη δημιουργηθεί (Σενάριο- Σκηνοθεσία- Animation) από  τον Σπύρο Σιάκα στα πλαίσια εκπαιδευτικού σχεδιασμού μαθημάτων που διδάσκει στο ΤΕΙ Αθήνας.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
16:30-17:00 Προσέλευση- Εγγραφές
17:00-17:30 Χαιρετισμοί (Δήμαρχος Ελευσίνας, Πρόεδρος ΚΕΔΕ Ελευσίνας, εκπρόσωποι ΤΕΙ Αθήνας & ΔΠΕ Δυτικής Αττικής)
17:30-20:30 Βιωματικό εργαστήριο δημιουργίας εικαστικών έργων και  κινούμενης εικόνας με επαναχρησιμοποιημένα υλικά (συντονιστής Σπύρος Σιάκας, επίκ. καθ. ΤΕΙ Αθήνας).

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 στην ψηφιακή φόρμα

Οι Υπεύθυνοι Π.Ε., Α.Υ. & Π.Θ.





Ο Διευθυντής Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής




Παναγιώτης Σπύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου