Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα «Βιβλία σε Ρόδες®»


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας, συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα «Βιβλία σε Ρόδες®». Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (ΑΠ97408/Γ7/18-07-2013 ΥΠΑΙΘ), έχει διαχειριστή την ΠΥΡΝΑ και δωρητή το ΙΣΝ.
Συνολικά 8 εκπαιδευτικοί σάκοι με τις αντίστοιχες θεματικές ενότητες: Νερό, Δέντρα και Δάση, Ζώα, Φίλοι, Δικαιώματα (για Δημοτικό), Περιβάλλον, Συναισθήματα, Οικογένεια (για Νηπιαγωγείο) θα διακινηθούν από τις αρχές Οκτωβρίου σε 56 σχολικές τάξεις της Διεύθυνσής μας. Τα «Βιβλία σε Ρόδες» στοχεύουν στην υποστήριξη των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, προάγοντας παράλληλα την ανάγνωση με την εισαγωγή μιας μικρής θεματικής «βιβλιοθήκης» μέσα στην τάξη. Κάθε σάκος δανείζεται για 4 εβδομάδες ανά σχολικό τμήμα. Τα παιδιά διαβάζουν τα βιβλία στο σχολείο ή δανείζονται κάποια από αυτά στο σπίτι τους. Ακολουθούν στοχευμένες δημιουργικές δραστηριότητες στην τάξη.
Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση ενός σάκου στην τάξη τους καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε με τον έγκαιρο προγραμματισμό να γίνει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των βιβλίων και όλων των μέσων που προσφέρει το πρόγραμμα. Προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς που α) προτίθενται κατά το τρέχον σχολικό έτος να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων β) είχαν υποβάλει αίτηση δανεισμού κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη (2013-14, 2014-15, 2015-16) και αυτή δεν είχε ικανοποιηθεί.
Για δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα συμπληρώνετε μία από τις ακόλουθες ηλεκτρονικές φόρμες μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016:

Για τα Δημοτικά: https://goo.gl/forms/6JOHGCEKIfuoWMqj1

Για τα Νηπιαγωγεία: https://goo.gl/forms/ukzLfAV4Du4VJrYc2

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Σταματοπούλου Γεωργίτσα
Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Τσίγκου







Ο Διευθυντής Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής




Παναγιώτης Σπύρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου