Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Σ.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2015


Με αφορμή τον 12ο εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (10/2/2015), το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, έχει την τιμή να σας προτείνει:
1)        Να πραγματοποιήσετε με τους μαθητές σας ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες σχετικά με την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου,  μεταδίδοντας το φετινό σύνθημά της: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!». Υλικό θα βρείτε στο http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/teach/item/320-epsd.
2)        Να γνωστοποιήσετε μέσω του Ημερολογίου Εκδηλώσεων της ομάδας «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» και να μοιραστείτε με τη σχολική κοινότητα τις εκδηλώσεις σας στο http://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/calendar/
3)        Ειδικά για τα Γυμνάσια και την Α’ Λυκείου, μπορείτε να αξιοποιήσετε την ήδη έτοιμη παρουσίαση “Παιδιά και ψηφιακή φήμη” καθώς και το βιβλίο 52 σελίδων “Το Διαδίκτυο που θέλουμε” με την έγκριση του ΙΕΠ, (http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/teens/item/311-iep).
4)        Ειδικά για τα Δημοτικά Σχολεία, μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο δραστηριοτήτων «Παίζω και μαθαίνω»  στο http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/kids/item/104-play_learn.
5)        Μήπως ήρθε η ώρα να πιστοποιήσετε το σχολείο σας με την ευρωπαϊκή ετικέτα eSafety; Μάθετε περισσότερα στο http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/teach/item/301-esf (για όλες τις βαθμίδες σχολείων).
 Ας κάνουμε όλοι από κοινού, κάθε ημέρα του έτους, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Ενημερωτικός Κόμβος “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου