Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

«Πρόγραμμα ενημερωτικών επισκέψεων σε σχολεία Νομού Αττικής με θέμα ‘Μαθαίνω να μετακινούμαι στην Πόλη’» από τον ΟΑΣΑ


Σας ενημερώνουμε ότι, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων που στοχεύουν στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και στην ενθάρρυνση της χρήσης των Δημόσιων Συγκοινωνιών, υλοποιεί το πρόγραμμα «Μαθαίνω να Μετακινούμαι στην Πόλη», βάσει του οποίου προγραμματίζονται ενημερωτικές παρουσιάσεις, από πεπειραμένα στελέχη του Οργανισμού, σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια του Ν. Αττικής,  κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-14.
           Ο  ΟΑΣΑ επιδιώκει, μέσω του ανωτέρω προγράμματος, να προσεγγίσει τους μαθητές ως πολίτες και μελλοντικούς χρήστες των δημόσιων μέσων μετακίνησης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αντιληφθούν τη σχέση της αστικής συγκοινωνίας με τη συνολική λειτουργία της πόλης, να εκτιμήσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες ως κοινωνικό αγαθό και τη μετακίνησή τους με αυτές ως μια επιλογή που χαρακτηρίζει τον πολίτη που συμβάλλει υπεύθυνα στη συλλογική ζωή της πόλης, στη βελτίωση των φυσικών συνθηκών του αστικού χώρου και στην αντιμετώπιση κρίσιμων περιβαλλοντικών ζητημάτων.
Οι ενημερωτικές παρουσιάσεις για τα οφέλη από τη χρήση των Δημόσιων Συγκοινωνιών θα είναι κατάλληλα σχεδιασμένες ανάλογα με την ηλικία και το γνωστικό υπόβαθρο των μαθητών και θα είναι προσαρμοσμένες σε τρία επίπεδα: α) παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων δημοτικού β) παιδιά Γ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού και γ) Γυμνασίου.
           Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ανωτέρω Πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται στην κα Καλαπούτη στο τηλέφωνο 210-8200837 ή  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση akalapoutis@oasa.gr για περαιτέρω πληροφορίες.
          Επισημαίνουμε ότι, οι ενημερωτικές επισκέψεις των κλιμακίων του ΟΑΣΑ στα σχολεία του Ν. Αττικής που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα πραγματοποιούνται κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με ευθύνη του/της Διευθυντή/-τριας και του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας, ώστε να μην διαταραχθεί σε καμία περίπτωση η ομαλή λειτουργία του σχολείου.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου