Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Το πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες» στη Δυτική Αττική- Πρόσκληση ενδιαφέροντος- Συμμετοχή σε εισαγωγικό σεμινάριο


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής μέσω των Γραφείων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας για τη σχολική χρονιά 2013-2014 συμμετέχει στο πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ (ΑΠ97408/Γ7/ 18-07-2013 ΥΠΑΙΘ), έχει διαχειριστή την ΠΥΡΝΑ και δωρητή το ΙΣΝ. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά τη διετία 2011-2013 στην Α΄ Δ/νση ΠΕ Αθήνας, αξιολογήθηκε και εμπλουτίστηκε.
Το πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες» στοχεύει στην υποστήριξη των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, προάγοντας παράλληλα την ανάγνωση και φέρνοντας μια μικρή θεματική «βιβλιοθήκη» μέσα στην τάξη. Τα προτεινόμενα από το πρόγραμμα βιβλία εντάσσονται σε θεματικές ενότητες, προκαλώντας το ενδιαφέρον των παιδιών να τα εξερευνήσουν. Οι σάκοι δανείζονται στα σχολεία για 4 εβδομάδες. Τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν τα βιβλία στο σχολείο ή να δανειστούν κάποια από αυτά στο σπίτι τους.
Συνολικά 6 εκπαιδευτικοί σάκοι με 5 θεματικές ενότητες Τα Ζώα, Δέντρα και Δάση, Νερό, Θάλασσα (2), Οι φίλοι μου κι εγώ θα διακινηθούν από τις αρχές Οκτώβρη σε 36 τάξεις της Διεύθυνσής μας. Η δράση θα ξεκινήσει με εισαγωγικό σεμινάριο και θα λήξει με συνάντηση αξιολόγησης.
Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται εισαγωγικό σεμινάριο στο 3ο ΔΣ Ασπροπύργου (Γερμανικά - τηλ. : 2105575800 ) τις ώρες 14:30-17:30. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει την παρουσίαση της φιλοσοφίας και του περιεχομένου των εκπαιδευτικών σάκων, καθώς και προτάσεις για τη διαχείριση των βιβλίων που περιέχονται σε αυτούς. Θα ολοκληρωθεί με την υλοποίηση βιωματικών εργαστηρίων εμψύχωσης του περιεχομένου των σάκων. Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν θεματικά σεμινάρια για τους σάκους.
Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση ενός σάκου στην τάξη τους καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε με τον έγκαιρο προγραμματισμό να γίνει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των βιβλίων και όλων των μέσων που προσφέρει το πρόγραμμα. Προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς που έχουν παρακολουθήσει το εισαγωγικό σεμινάριο.
Για δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα και στο εισαγωγικό σεμινάριο συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα:
https://docs.google.com/forms/d/1v5eQwejkl85RF2JyBroE1L7KGDDA84C9jK0xcm4S2S8/viewform

Η Υπεύθυνη Περ/κής Εκπ/σης
Αλεξάνδρα Τσίγκου


 Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας
Γεωργίτσα Σταματοπούλου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου