Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Παιδί- Πένθος- Σχολείο: ένα σκαληνό τρίγωνο ιδιαίτερης φροντίδας


"Ο θάνατος ενός γονιού, αδελφού, παππού, γιαγιάς ή κάποιου άλλου αγαπημένου προσώπου, είναι ένα οδυνηρό γεγονός στη ζωή των παιδιών και των εφήβων. Όσοι βρισκόμαστε κοντά τους, συχνά ερχόμαστε σε δύσκολη θέση καθώς αναζητούμε τον καλύτερο τρόπο να τα βοηθήσουμε. Αναρωτιόμαστε τι καταλαβαίνει ένα παιδί για το θάνατο, πώς αισθάνεται όταν χάνει κάποιον που αγαπά, ποιες επιπτώσεις θα έχει η σημαντική αυτή απώλεια στην εξέλιξή του και ακόμα τι να πούμε και πώς να το στηρίξουμε.


Μ’ αυτό το έντυπο ελπίζουμε να βοηθήσουμε όσους θέλουν να στηρίξουν ένα παιδί που θρηνεί ώστε να ακούσουν τις ανησυχίες του και να κατανοήσουν καλύτερα τις αντιδράσεις και τις ανάγκες του στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει. "


Με τις παραπάνω λέξεις Η ΜΕΡΙΜΝΑ (μη κερδοσκοπική εταιρία με κύριο σκοπό τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή αρρώστια, μια απώλεια ή το θάνατο) δίνει σημαντικές οδηγίες για να ενισχύσουμε ένα παιδί που θρηνεί την απώλεια αγαπημένου του προσώπου. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1995 από εννέα έμπειρους επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της υγείας και της παιδείας, οι οποίοι λειτουργούν διεπιστημονικά για την υλοποίηση των σκοπών της Μέριμνας.



Στο Συμβουλευτικό Κέντρο της ‘Μέριμνας’ Εταιρίας για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο, λειτουργεί Τηλεφωνική Γραμμή με αριθμό: 210-6463622, στην οποία μπορούν να απευθυνθούν εκπαιδευτικοί απ΄όλη την Ελλάδα από τις 10.00π.μ. – 16.00μ.μ., προκειμένου να λάβουν από ειδικευμένους ψυχολόγους, κατάλληλη πληροφόρηση για να στηρίξουν παιδιά και εφήβους που βιώνουν την εμπειρία μιας σοβαρής αρρώστιας ή θανάτου.


Στην ιστοσελίδα της δίνεται και ένας γενικότερος οδηγός προς τους εκπ/κούς.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου