Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Δωρεάν ξενάγηση εκπαιδευτικών στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων



Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, διοργανώνει σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. Δ΄ Αθήνας,  και Δ.Ε. Δυτικής Αττικής, δια των υπευθύνων Αγωγής Υγείας, ξενάγηση εκπαιδευτικών στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων.
Το εν λόγω, πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα, μουσείο συνδυάζει ιδανικά τον ψυχαγωγικό και τον εκπαιδευτικό-επιστημονικό χαρακτήρα παρουσιάζοντας σύγχρονες ανακαλύψεις από τη νευροεπιστήμη, τη γνωστική ψυχολογία, την οπτική και άλλες επιστήμες. Με βάση έρευνες πάνω στην όραση, την αντίληψη και τον ανθρώπινο εγκέφαλο, οδηγεί μικρούς και μεγάλους να κατανοήσουν γιατί τα μάτια μας βλέπουν πράγματα που ο εγκέφαλος δεν μπορεί να καταλάβει και γιατί συχνά οι άνθρωποι πέφτουν θύματα ψευδαισθήσεων.
Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι η εμβάθυνση στα μυστήρια του νου και η διερεύνηση της εγγενούς τάσης του ατόμου στην αυταπάτη προς αποφυγή των συχνών σφαλμάτων στα οποία υποπίπτουν ενίοτε, όλοι.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες των οικείων Διευθύνσεων και θα διεξαχθεί στο χώρο του μουσείου (Δ/νση: Ερμού 119, είσοδος από Άστιγγος 12, 10555 Μοναστηράκι-Αθήνα, τηλ: 2103238065),  την Πέμπτη 6/2 είτε την Τρίτη 11/2, είτε και την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020.
Για κάθε μία από τις προτεινόμενες ημερομηνίες υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε μία από δύο ομάδες, οι ξεναγήσεις των οποίων θα διεξαχθούν κατά τις ώρες, 17:00- 18:30 και 19:00-20:30 (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε ομάδα 20 άτομα συνολικά σε κάθε ξενάγηση).
Η παρακολούθηση είναι προαιρετική και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή (μόνο ηλεκτρονικά) συμπληρώνοντας έως τις 4 Φεβρουαρίου, τη σχετική φόρμα που βρίσκεται στον σύνδεσμο: http://bit.ly/simmetoxi_se_xenagisi
(Συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Internet Explorer, Mozilla, GoogleChrome, κτλ).
Τα ονόματα των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα επιλεγούν με βάση τη χρονοσήμανση της αίτησής τους, θα ειδοποιηθούν στο προσωπικό τους μέιλ.
Παρακαλούνται πολύ οι Διευθυντές/ντριες των Σχολείων να διασφαλίσουν την έγκαιρη ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών.
Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Σταματοπούλου Γεωργίτσα.


Ο Δ/ντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Δυτ. Αττικής



Παναγιώτης Σπύρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου