Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Πρόσκληση στην τρίτη συνάντηση του βιωματικού κύκλου σεμιναρίων με θέμα: "Αγωγή Υγείας στα Σχολεία… και οι Πρώτες Βοήθειες γίνονται Παιχνίδι"


Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, διά της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση B/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Αττικής  και την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό βιωματικό κύκλο σεμιναρίων  με θέμα: «Αγωγή Υγείας στα Σχολεία… και οι Πρώτες Βοήθειες γίνονται Παιχνίδι»
Σκοπός του βιωματικού σεμιναριακού κύκλου είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών  σε θέματα Πρώτων βοηθειών και η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών στο χώρο του σχολείου, με τα οποία έρχονται σε επαφή στην καθημερινότητά τους.
Η τρίτη συνάντηση  έχει ως θέμα:
«Αγωγή Υγείας στο Σχολείο και αντιμετώπιση τραυμάτων/εγκαυμάτων, αιμορραγίας/ρινορραγίας και πνιγμού». Επισυνάπτεται το πρόγραμμα.
Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 κατά τις ώρες 16.30 έως 20.00 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου (Άνω Φούσα, τηλ. 210- 5570493, αμέσως δεξιά από τη 2η στάση Φούσας, κοντά στην Θρασυβούλου και Λέσβου, χάρτης).
Το σεμινάριο απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων των σχολικών μονάδων της ΔΙ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής. Στους/στις συμμετέχοντες/χουσες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και ο μέγιστος αριθμός θα είναι μέχρι 45 άτομα και από τις δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Παρακαλούμε τους/τις ενδιαφερόμενους/ες εκπαιδευτικούς να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα, προκειμένου να καταρτιστεί έγκαιρα ο κατάλογος συμμετεχόντων και να υπάρξει σωστός συντονισμός των δύο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
https://goo.gl/forms/13tgSqojnh43B7s92
Για την επιλογή των εκπαιδευτικών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων. Η συμμετοχή είναι προαιρετική και χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Η αίτηση θα πρέπει  να σταλεί συμπληρωμένη ηλεκτρονικά  έως τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017. Τα ονόματα των εκπαιδευτικών θα ανακοινωθούν την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017.

 Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας: Σταματοπούλου Γεωργίτσα.




Ο Δ/ντής  Δ/νσης Π.Ε. Δυτικής Αττικής




Σπύρου Παναγιώτης


















ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
3ης συνάντησης

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 κατά τις ώρες 16.30 έως 20.00 στο
8ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου

 «Αγωγή Υγείας στο Σχολείο και αντιμετώπιση τραυμάτων/εγκαυμάτων, αιμορραγίας/ρινορραγίας και πνιγμού».


 16:30 – 16:45   Προσέλευση


 16:45 – 17:15   «Αντιμετώπιση εγκαυμάτων και φαρμακείο σχολικήςμονάδας»
                            Δρ. Κουλούρη Αγορίτσα, PhDMScRMNRN, Υπεύθυνη                                    Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας


17:15 – 17:45   «Αιμορρραγία και ρινορραγία, μια πρώτη προσέγγιση»
                             Μηλάκα Μαρία, Νοσηλεύτρια MSc, ΠΕΔΥ–ΜΥ Περιστερίου


17:45 – 18:00    Διάλειμμα


18:00 – 18:30   «Τραύματα και περιδέσεις, γνώσεις και τεχνικές»,           Πολυκανδριώτης Τζαννής, Νοσηλευτής, MSc,  Ψ.Ν.Α.«Δαφνί»

18:30 – 19:00    «Πνιγμός, πώς να βοηθήσετε ένα παιδί σε κίνδυνο»
                     Μπούζας Λουκάς, Νοσηλευτής MSc, Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας

19:00-              Ερωτήσεις-Συζήτηση





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου