Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Μεσογειακή διατροφή, τι περιλαμβάνει τελικά;



Τα χαρακτηριστικά της είναι τα εξής:  
  1. Πλούσια σε τροφές φ υ τ ι κ ή ς προέλευσης, όπως φρούτα, λαχανικά,δημητριακά και όσπρια. 
  2. Ε λ α ι ό λ α δ ο ως βασικό έλαιο, που αντικαθιστά όλα τα άλλα λίπη και έλαια όπως βούτυρο, μαργαρίνη κτλ. 
  3. Καθημερινή λήψη μικρών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως χαλλούμι,τυρί και γιαούρτι κατά προτίμηση χαμηλά σε λιπαρά.
  4. Κατανάλωση ψ α ρ ι ο ύ και πουλερικών σε εβδομαδιαία βάση (όχι καθημερινή). 
  5. Αυγά μέχρι 3 την εβδομάδα ( περιλαμβάνονται και αυτά που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα). 
  6.  Κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, βοδινό κτλ.) μόνο λίγες φορές το μήνα. 
  7. Καθημερινή άσκηση. 
  8. Μέτρια κατανάλωση κρασιού (1 ποπτηράκι για τις γυναίκες και 2 για τους άντρες)
  9. Τα βασικά της χαρακτηριστικά απεικονίζονται σχηματικά στη πιο πάνω φωτογραφία.

Από την 

Νατάσα Παπαηρακλέους Κλινική Διαιτολόγος/Διατροφολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου