Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Διαδικτυακό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας: ¨Διαχείριση Κρίσεων στη σχολική κοινότητα¨ για τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. Δυτικής Αττικής

 

          


 Η Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής Αττικής, διά της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας,  σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε  Α΄,  Γ΄ Αθήνας και  Πειραιά μαζί με τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνει σεμινάριο Αγωγής Υγείας με θέμα:

«Διαχείριση Κρίσεων στη σχολική κοινότητα»

Το σεμινάριο, διάρκειας  τριών (3) διδακτικών ωρών, θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 από 17:00 έως 19:30 και απευθύνεται σε όλες/ους τις/τους εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων και  των Δημοτικών Σχολείων  της Διεύθυνσης Π.Ε. Δυτικής Αττικής.

Περιγραφή- στόχος του σεμιναρίου: Το σχολείο στη σύγχρονη πραγματικότητα καλείται συχνά να αντιμετωπίσει κάποιας μορφής δυσκολία ή κρίση, από περιστατικά πένθους ή κάποιας βίαιης απώλειας, μέχρι καταστάσεις που αφορούν την ευρύτερη κοινωνία και αναπόφευκτα επηρεάζουν τη σχολική ζωή, όπως η τρέχουσα πανδημία. Γνωρίζουμε πως όσο καλύτερα είναι προετοιμασμένο το σχολείο απέναντι στην κρίση, τόσο μικρότερες θα είναι οι απώλειες που θα βιώσουν τα παιδιά και τόσο γρηγορότερα θα επανέλθει το σχολείο στους ρυθμούς που είχε πριν από την έλευση της κρίσης.

Τι μπορεί λοιπόν να κάνει το σχολείο για να προετοιμαστεί κατάλληλα απέναντι στο ενδεχόμενο μίας κρίσης; Πώς μπορεί το  σχολείο να υποστηρίξει τα παιδιά, διασφαλίζοντας τη σωματική και ψυχική τους ασφάλεια κατά τη φάση της κρίσης; Από πού μπορεί ένα σχολείο να λάβει βοήθεια σε μία συνθήκη κρίσης; Το σεμινάριο θα απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα, μέσα από την επεξεργασία πραγματικών περιστατικών κρίσης που έχουν πλήξει τη σχολική κοινότητα.

Επιμορφωτής θα είναι η Ψυχολόγος από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κα. Ιωάννα Χαρδαλούπα. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/1FIH3O-UMsINlFUJKmCZITw-Hq7l4Fq6rWOsFPTuOlkg/edit

έως και την Τετάρτη 3/2/2021 και ώρα 10:00 π.μ ώστε να μπορέσουν να ενημερωθούν ηλεκτρονικά την ίδια μέρα. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν τον σύνδεσμο καθώς και στοιχεία για τη διαδικτυακή τους σύνδεση στην πλατφόρμα webex  στο e-mail  που θα έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική φόρμα- αίτηση συμμετοχής.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων εκπαιδευτικών για τη Διεύθυνση ορίζεται στους 60. Τα κριτήρια επιλογής των επιμορφούμενων  είναι: α) η υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας  κατά το τρέχον σχολικό έτος 2020-21 και β) η σειρά προτεραιότητας  με βάση τη χρονοσήμανση της αίτησής τους.

Η παρακολούθηση είναι προαιρετική και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες. Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Σταματοπούλου Γεωργίτσα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου