Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Διά ζώσης ξενάγηση στην έκθεση: «Μυστήριο_29 Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο: H πόλη της Ελευσίνας ως έκθεμα»

 


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με τον οργανισμό 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και την ΔΔΕ Δυτικής Αττικής μέσω της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, πραγματοποιεί δια ζώσης ξενάγηση το Σάββατο 22/10/2022 από τις 16:00 μέχρι 18:00 στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει η επιμελήτρια της έκθεσης Ερατώ Κουτσουδάκη, αρχιτέκτων – μουσειολόγος.

Στην έκθεση προβάλλεται η πόλη της Ελευσίνας ως Έκθεμα προσκαλώντας το κοινό σε μια διαδρομή στον πυρήνα της ύπαρξής της· από την αρχαιότητα και τους νεότερους χρόνους, στην παράδοση και την εσωτερική μετανάστευση, την προσφυγιά, τη βιομηχανική ανάπτυξη, την πολύπαθη εργασιακή πραγματικότητα, τη σχέση της πόλης με τις τέχνες και τον Αισχύλο, του οποίου είναι γενέτειρα, στους ανθρώπους αλλά και τις κοινότητες που τη συνθέτουν.

 Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022:

https://forms.gle/uLCNJwANBBZDiiJ68.

Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Τσίγκου

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Γεωργίτσα Σταματοπούλου

 

 

 

 

Η αναπληρώτρια της Δ/ντριας Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής

 

 

Σοφία Χρονοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου