Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Φεστιβάλ Σχολικών Δραστηριοτήτων 2017


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει διήμερο Φεστιβάλ Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο:

 «Τα σχολεία οραματίζονται και δημιουργούν»

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται με το Δήμο Ελευσίνας στο ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ, Παραλία Ελευσίνας (χώρος διεξαγωγής Αισχυλείων) στις 30 & 31 Μαΐου 2017.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις Σχολικές Δραστηριότητες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, καθώς και η διάχυση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την υλοποίηση των αντίστοιχων Προγραμμάτων κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017.
Κάθε πρόγραμμα μπορεί να εκπροσωπηθεί με έναν από τους παρακάτω τρόπους:  έκθεση κατασκευών, αφίσα, θεατρικό ή μουσικό δρώμενο, βίντεο, ψηφιακή παρουσίαση. Η έκθεση θα στηθεί την Δευτέρα 29 Μαΐου ώρες 12:00-16:00 από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να παραλάβουν τα έργα της έκθεσης από τη λήξη του Φεστιβάλ Τετάρτη 31 Μαΐου ώρα 13:00 έως την Πέμπτη 1 Ιουνίου ώρα 15:00.
Το Φεστιβάλ θα είναι επισκέψιμο για μαθητικές ομάδες είτε έχουν υλοποιήσει εγκεκριμένο Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων είτε όχι. Η επίσκεψη των μαθητών θα γίνεται με ευθύνη του σχολείου και απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
Ημέρες και ώρες επίσκεψης του Φεστιβάλ:
Ø  Τρίτη 30/5 ώρες 08:30-13:00 για τα σχολεία Ελευσίνας, Μαγούλας, Ασπροπύργου, Μάνδρας, Βιλίων, Ερυθρών, Νέας Περάμου & Μεγάρων
Ø  Τετάρτη 31/5 ώρες 08:30-13:00 για τα σχολεία Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου & Φυλής.
Οι μαθητές που θα επισκεφθούν το Φεστιβάλ, εκτός από την περιήγηση στην έκθεση, θα έχουν επίσης τη δυνατότητα, με ευθύνη των σχολείων, να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχεδιασμένες από συνεργαζόμενους φορείς και συλλόγους, που έχουν άμεση σχέση με το περιβάλλον, την υγεία και τον πολιτισμό, όπως: το ΚΠΕ Ελευσίνας, το ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Ελευσίνας- Μάνδρας- Ασπροπύργου, το Πανελλήνιο Δίκτυο Θέατρο στην Εκπαίδευση, Τοπικοί Σύλλογοι, η Εθελοντική Ομάδα ΚΟΥΡΟΣ, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελευσίνας.
Οι σχολικές ομάδες που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους ή να επισκεφθούν το Φεστιβάλ παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Παρασκευή 19 Μαΐου.
Το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά τη συλλογή όλων των αιτήσεων.

Οι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων




Ο Διευθυντής Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής





Παναγιώτης Σπύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου